Пт, 2024-04-26, 02:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 10 » У Харкові оголосили безстрокову акцію протесту проти фальсифікацій на виборах
09:20
У Харкові оголосили безстрокову акцію протесту проти фальсифікацій на виборах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько п'яти тисяч людей зібралися 9 листопада на майдані Свободи у Харкові, вимагаючи перерахувати голоси на виборах міського голови. Учасники мітингу, висловивши незгоду з результатами голосування, оголосили безстрокову акцію протесту. Вони обіцяють встановити на майдані намети і чергувати в них доти, доки їхні вимоги не почують, передає Радіо "Свобода".

Серед незгодних із результатами виборів міського голови, що зібралися на майдані Свободи, – і молодь, і люди середнього та похилого віку.

З імпровізованої сцени, яку облаштували на вантажівці, один із лідерів Майдану 2004-року, народний депутат Володимир Філенко нагадав про численні фальсифікації, які зафіксувала під час голосування та підрахунку голосів у Харкові партія "Батьківщина". Він закликав владу перерахувати голоси. Якщо це неможливо, провести перевибори, останній термін яких, за законом – 14 листопада.

"Ми бачили, як вони готували фальсифікації, друкуючи невраховані бюлетені. Ми кожного дня накривали чергову друкарню і питали: "Навіщо ви так багато друкуєте?". Вони хотіли вкинути (бюлетенів) відсотків сімдесят, щоб у нас не було питань, і розповідали, що Аваков не набере і семи відсотків. І ви бачили, що діялося на дільницях, у ТВК...", – сказав Володимир Філенко.

У суді намагався домогтися перерахунку голосів на 56 дільницях Харкова і визнати бездіяльність міської виборчої комісії в питанні підготовки та проведення виборів кандидат на посаду міського голови від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков. За офіційними результатами виборів, він посів друге місце, поступившись на 0,63% голосів виборців провладному кандидатові Генадію Кернесу. Різниця між Кернесом і Аваковим становить 2 тис 744 голоса.

Та Апеляційний суд Харківської області напередодні відмовив позивачу в задоволенні всіх вимог. Аваков обіцяє не зупинятися і дійти до Європейського суду.

"Якщо Кернес хоче бути міським головою, він має бути легітимним міським головою. Треба перерахувати бюлетені. Треба розглянути всі 196 скарг, які не розглянуті. І після цього встановити реальний результат і сказати: результат такий і ми його приймаємо", – сказав Аваков на мітингу на майдані Свободи.

Тим часом, провладний кандидат Генадій Кернес упевнений: вибори у Харкові відбулися чесно і демократично. Він також стверджує, що погодився б із будь-яким рішенням суду. "Сьогодні будь-який привід буде притягуватися за вуха для того, щоб цю перемогу затьмарити. Я був готовий до будь-якого результату... Якщо порушення є, я, згідно з законом, підкорюся рішенню суду", - сказав Кернес на прес-конференції у Харкові.

Вже у середу вранці організатори акції протесту планують розпочати встановлення наметового містечка на майдані Свободи. Чергувати в наметах обіцяють доти, доки їхні вимоги не будуть почуті. А поки що триває збір підписів за перерахунок голосів, які планують передати президентові й ЦВК.

Схожа ситуація склалася також в Одесі, де кандидат від Партії регіонів, голова антимонопольного комітету Олексій Костусєв із досить великим відривом (51% всіх голосів) переміг чинного мера Едуарда Гурвіца (31%), який раніше балотувався від "Нашої України", а цього разу – від "Фронту змін".

ЗМІ повідомляють, що фальсифікації, у яких Гурвіц звинувачує Костусєва, вигідні в першу чергу меру, який не хоче віддавати владу. Згідно з exit-poll, мером в Одесі обрали Костусєва.

А у Луганську перший прецедент: суд змінює підсумки виборів. Зокрема, суд зобов'язав виправити дані голосування на трьох виборчих дільницях Луганська (№№38, 39, 41) через складання уточнених протоколів на зазначених виборчих дільницях. Згідно з останнім рішенням Луганської міської територіальної виборчої комісії, комуніст Спірідон Кілінкаров відставав від свого конкурента "регіонала" Сергія Кравченка на 21 голос. Але якщо Луганська міська ТВК виконає рішення суду, то перевага в 23 голоси буде вже у Кілінкарова, і Луганській міській ТВК доведеться оголосити мером саме його.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 811 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ