Пт, 2024-03-29, 14:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 31 » У Києві у Race Horizon Park візьмуть участь зірки європейського велоспорту
17:44
У Києві у Race Horizon Park візьмуть участь зірки європейського велоспорту
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У міжнародній велогонці Race Horizon Park цього року візьмуть участь провідні команди світу і такі відомі європейські спортсмени, як Алекс Расмуссен з Данії.

Цього сезону велогонка святкує ювілей, у міжнародному статусі вона відбудеться уп’яте, повідомили у прес-службі оргкомітету змагань.

Заявки на участь в перегонах вже подали відомі європейські команди - ColoQuick Team (Данія), Team Roth-Skoda (Швейцарія), Bliz-Merida Pro Cycling (Швеція), Astana City (Казахстан), Minsk Cycling Club (Бєларусь), Metalac Quick Kraljevo (Сербія), SKC Tufo Prostějov (Чехія), Tusnad Cycling Team (Румунія).

"Змагання цього року будуть ще видовищнішими та жорсткішими, адже досить багато знаних іноземних команд вже подали заявки і ще багато гонщиків зацікавлені в участі", - сказав президент Федерації велосипедного спорту України та голова оргкомітету Race Horizon Park Олександр Башенко.

Українським спортсменам, які в домашніх стартах завжди показували найкращі результати та піднімались на подіум, цього разу доведеться докласти ще більше зусиль. До Києва їде, крім Расмуссена, також представник команди з Данії Team coloQuick.

Расмуссен, який приєднався до команди лише минулого року, - зірка на велотреку. Він має титули олімпійського чемпіона (Пекін, 2008 рік) і чемпіона світу з велоспорту на треку 2015 року (скретч), але досягнув успіху й у шосейному велоспорті. Так, у 2007 році спортсмен виграв чемпіонат Данії з шосейного велоспорту.

Не меншу конкуренцію в пелотоні Race Horizon Park 2016 складе команда Tusnad Cycling Team (Румунія), адже в перегонах свій професійний хист проявить засновник команди Едуард-Кароль Новак - професійний велогонщик і чемпіон літніх Паралімпійських ігор в Лондоні 2012 року, де в індивідуальній гонці переслідування на треку (4 км) він став переможцем. Це найбільше досягнення в паралімпійському спорті Румунії. В Іграх 2008 року в Пекіні спортсмен виграв срібну медаль в індивідуальній гонці. Шлях у спорті Новак починав як ковзаняр, але в 1996 році в аварії втратив ногу і перейшов у велоспорт і зараз їздить з протезом.

Варті уваги дебютанти київських перегонів, інтернаціональна команда зі Швеції Bliz-Merida Pro Cycling. Минулий рік став для команди найбільш продуктивним: 105 стартів у 15 країнах та 19 перемог. Bliz-Merida Pro Cycling виграла Кубок Швеції із шосейного велоспорту. До складу команди в 2016 році входять 11 спортсменів з п’яти країн.

Серію міжнародних велогонок Race Horizon Park 2016 обслуговуватиме комісар з Нідерландів Мартін Брюйн. Це один із найдосвідченіших і титулованих суддів Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Він уже мав нагоду познайомитись з Україною, адже обслуговував міжнародну велогонку Odessa Grand Prix 2015.

Міжнародна велогонка на шосе Race Horizon Park, за традицією, відбудеться на День Києва, 27-29 травня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Race Horizon Park, Київ, зірки європейського велоспорту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ