Пт, 2024-03-29, 16:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 13 » У китайських немовлят ростуть груди - через небезпечні суміші
15:12
У китайських немовлят ростуть груди - через небезпечні суміші
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Китайська влада розслідує повідомлення про те, що сухе молоко певної марки викликає ріст грудей у дівчаток дитячого віку. Інформація про декілька таких випадків надійшла з провінції Хубей у східній частині країни. При цьому йшлося про насичену гормонами суміш, яку виробляє китайська компанія Synutra International, передає Бі-Бі-Сі.

Новина призвела до 35-відсоткового падіння вартості акцій Synutra, керівництво якої при цьому однозначно спростовує чутки про те, що в її продукції містяться гормони.

Для розслідування звинувачень з приводу останнього за часом випадку зібралася комісія з дев'яти експертів у сферах ендокринології, педіатрії і продовольчої безпеки. Міністерство охорони здоров'я Китаю, що оголосило про це в понеділок, "розслідує заяви про випадки передчасного статевого дозрівання по запиту провінції Хубей" і незабаром має намір оприлюднити свої висновки.

Вже проводяться аналізи зразків, узятих на ринку, де купили молочну суміш, а також у будинках дівчаток-немовлят, додають автори заяви.

Провідна китайська державна англомовна газета China Daily повідомила про ці випадки цього тижня, посилаючись на пекінську газету Health Times. У усіх трьох випадках, за цими даними, виявили аномально високий рівень гормонів естрадіолу і лютеотропіну, які стимулюють вироблення жіночим організмом грудного молока.

Батьки дівчаток припустили, що такі ознаки можуть бути пов'язані з молочною сумішшю фірми Synutra, і газета Health Times надрукувала заклик одного з провідних дитячих лікарів цього району Китаю до того, щоб продукт ретельно проаналізували.

У вівторок житель Пекіна Ван Ганн заявив кореспондентові China Daily, що лікарі виявили у його 13-місячної доньки симптоми передчасного статевого дозрівання, і додав, що він "просто розлючений на фірму Synutra".

Тимчасом глава компанії Лян Чжан заявив, що "не існує жодних наукових доказів" звинувачень у тому, що в цих випадках винна саме продукція його фірми. "Ми співчуваємо будь-якій сім'ї, що переживає труднощі зі здоров'ям, але твердо переконані в тому, що наші продукти не причетні до нещодавно зроблених заяв, і вважаємо, що цей піар незабаром закінчиться, - йдеться в заяві Ляна. - Ми твердо віримо в те, що це продемонструє непохитну якість нашого продукту і нашу прихильність до безпеки споживача".

Проте, як повідомляють шанхайські ЗМІ з посиланням на заяву батьків постраждалих малюків, компанія вже запропонувала компенсацію у розмірі 200 тисяч юанів (28,570 тисяч доларів), зазначає РИА "Новости".

Водночас, експерти вважають, що причину порушення розвитку дітей варто шукати глибше. Не виключено, що гормони містилися вже в коров'ячому молоці, з якого робиться суха суміш.

У свою чергу, доктор Петер Бен Ембарек, експерт з продовольчої безпеки зі Всесвітньої організації охорони здоров'я, вказує: результати аналізів, які проводять зараз китайські фахівці, очікуються вже найближчими днями, після чого їх вивчить сама ВООЗ. "На перший погляд, це виглядає дуже незвично", - сказав він і додав, що досі йому ніколи не доводилося чути про щось подібне.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 987 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ