Сб, 2024-04-27, 01:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » У конфлікт двох Корей втрутилися США. Вашингтон і Сеул домовилися провести спільні військові навчання
11:37
У конфлікт двох Корей втрутилися США. Вашингтон і Сеул домовилися провести спільні військові навчання
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати і Південна Корея, обговорюючи ситуацію з обстрілом напередодні острова Йонпхендо артилерією Північної Кореї, вирішили провести 28 листопада спільні військові навчання. Така домовленість була досягнута в ході телефонної розмови у вівторок між президентом США Бараком Обамою і президентом Південної Кореї Лі Мен Баком. Як стало відомо, в навчаннях візьме участь американський атомний авіаносець George Washington, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент США Барак Обама зателефонував у вівторок президенту Південної Кореї Лі Мен Баку, щоб висловити підтримку цій країні у зв'язку з агресивними діями Північної Кореї, йдеться в повідомленні Білого дому.

- Японія закликала Китай до спільних дій відносно КНДР. А з Південною Кореєю домовилася про взаємодію
- Командування військ ООН у Південній Кореї проведе своє розслідування

"Обидва президенти домовилися провести спільні військові навчання і підвищити рівень навчання військ для продовження співробітництва в галузі безпеки між двома країнами і підкреслити силу альянсу і прихильність до миру і співпраці в регіоні", - наголошується в повідомленні.

Президент США засудив напад Північної Кореї на південнокорейський острів Йонпхендо. США будуть працювати з міжнародним співтовариством, щоб домогтися засудження дій Північної Кореї і відстоювати мир у регіоні, підкреслює Білий дім. Відзначається також, що США залишаються відданими справі оборони їхнього союзника - Південної Кореї.

Повідомляється, що міністри оборони Південної Кореї і США погодилися у вівторок координувати свої дії в тому, що стосується відповіді на обстріл південнокорейського острова з боку КНДР, повідомляє Пентагон.

Міністр оборони Сполучених Штатів Роберт Гейтс заявив своєму південнокорейському колезі, що США вважають артилерійський обстріл, що мав місце, був порушенням перемир'я, яке завершило Корейську війну 1950-1953 років. Гейтс також позитивно оцінив "стриманість, продемонстровану урядом Південної Кореї", повідомив прес-секретар Пентагону Джефф Моррел.

У навчаннях, які пройдуть у прибережних водах на захід від Корейського півострова, візьме участь авіаносець з ядерної енергоустановкою George Washington американських ВМС. На авіаносці знаходяться 75 військових літаків, його команда складається з понад 6 тис морських піхотинців. Нагадаємо, George Washington, шостий авіаносець із серії класу Німіц, має довжину в 333 метри та завширшки у 76,8 метра. Загальна площа палуби 18000 кв метрів.

Нагадаємо, КНДР у вівторок обстріляла острів Йонпхендо в районі демілітаризованої зони, встановленої за результатами війни 1950-1953 років. Південна Корея відкрила артилерійський вогонь у відповідь. Загинули двоє південнокорейських військовослужбовців, всього постраждали 17 військовослужбовців і три мирні жителі.

Влада Південної Кореї заявила, що армія КНДР продовжить завдавати ударів по Південній Кореї, якщо вона порушуватиме морський кордон.

У апараті президента Південної Кореї вже висловили думку, що обстріл міг стати відповіддю Північної Кореї на військові навчання, що проходять на Півдні

Влада Північної Кореї заявила, що Південна Корея у вівторок вранці першою відкрила вогонь в районі морського кордону між двома корейськими державами.

Екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із ситуацією навколо обстрілу південнокорейського острова з боку КНДР може бути скликане вже у середу. У свою чергу президент Південної Кореї наказав здійснити "багаторазову відплату" за обстріл острова Йонпхендо.

Нинішній конфлікт між двома Кореями відбувається на тлі підготовлюваних санкцій проти КНДР з боку США і їх союзників у зв'язку з новими відомостями про ядерну програму Пхеньяну.

Японія закликала Китай до спільних дій відносно КНДР. А з Південною Кореєю домовилася про взаємодію

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан закликав Китай, що має великий вплив на Північну Корею, до спільних заходів відносно КНДР, повідомляє РИА "Новости".

"Обстріл території, на якій проживають мирні жителі, є неприпустимим і варварським. Ми різко засуджуємо Північну Корею. Наша країна буде тісно співпрацювати з Республікою Кореєю і США. Одночасно з цим ми закликаємо Китай, який має великий вплив на КНДР, до спільних дій відносно КНДР ", - заявив прем'єр-міністр на першому засіданні створеного в Японії антикризового штабу з ситуації на Корейському півострові.

Наото Кан дав вказівку військово-повітряним, морським і сухопутним силам самооборони бути в стані максимальної готовності та посилити збір інформації. Однак уряд Японії не вважає, що на сьогоднішній день існує пряма загроза японської території. "У нас немає інформації про те, що можливо збройний напад на Японію", - заявив на прес-конференції генеральний секретар уряду Іосіто Сенгоку.

Також прем'єр-міністр Японії та президент Республіки Корея Лі Мен Бак у що відбулося в середу телефонній розмові домовилися про зміцнення тісних зв'язків і взаємодії щодо КНДР.

Обидва лідери також підтвердили необхідність тісної взаємодії трьох країн, включаючи США. Японський прем'єр повторив висловлену ним раніше думку про необхідність співпраці з боку Китаю для попередження подібних інцидентів.

"КНДР повинна припинити дії, що завдають шкоди миру і стабільності в Північно-Східній Азії, включаючи також і роботи зі збагачення урану. Вкрай важливими є єдині дії світової спільноти, в тому числі і з (використанням) арени ООН", - сказав прем'єр-міністр Японії.

Президент Південної Кореї подякував свого японського колегу за участь, а також висловив впевненість у тому, що "відносини двох країн постійно зміцнюються".

Командування військ ООН у Південній Кореї проведе своє розслідування

Командування військ ООН у Південній Кореї зажадало провести переговори з КНДР для того, щоб пом'якшити ситуацію на півострові після інциденту з артилерійської стріляниною, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Командування ООН заявило, що проведе розслідування інциденту в рамках делегованої йому відповідальності за підтримання угоди про перемир'я. Також командування ООН зажадало провести переговори з представниками армії КНДР.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ