Пт, 2024-03-29, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 17 » У МЗС сподіваються на затвердження Плану дій щодо скасування віз на саміті Україна-ЄС
16:28
У МЗС сподіваються на затвердження Плану дій щодо скасування віз на саміті Україна-ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рішення щодо затвердження Плану дій щодо безвізового режиму буде ухвалено безпосередньо на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі, заявляє глава місії України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв.

"Ми сподіваємося, що одним з головних результатів саміту стане надання Плану дій щодо безвізового режиму. Робота ще триває, але я маю всі підстави сподіватися, що все буде успішно. Остаточне рішення буде ухвалено на саміті 22 листопада", - заявив він журналістам у середу у Брюсселі.

Глава місії зазначив стосовно саміту, що українська сторона вирішила "зробити його якомога прагматичнішим, без гучних назв, але з досягненням реальних результатів", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, під час саміту обговорюватимуться три теми. Перша - внутрішній розвиток в Україні та ЄС, друга - відносини України і ЄС, зокрема створення зони вільної торгівлі, транспорт, співпраця у сфері енергетики, сільського господарства, і третя - регіональні питання, зокрема, придністровський конфлікт, відносини України з Росією і Бєларуссю, боротьба з піратством.

Нагадавши, що українську делегацію очолить президент Віктор Янукович, Єлісєєв повідомив, що, у свою чергу, ЄС представлятимуть президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, президент Ради ЄС Херман ван Ромпей, європейський комісар Штефан Фюле, Верховний представник ЄС Кетрін Ештон.

За результатом роботи саміту сторони сподіваються затвердити спільну заяву, яка відобразить головні досягнення саміту. Крім того, на саміті планується затвердити звіт про прогрес у переговорах Україна-ЄС щодо угоди про асоціацію, про співпрацю в енергетичній сфері.

"Також ми підпишемо важливий документ - протокол до угоди про партнерство щодо участі України у програмах ЄС, зокрема, у галузевих програмах - у сфері енергетики, безпеки на морі, транспорті, сільському господарстві", - зазначив глава місії.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, якими будуть основні меседжі української сторони на саміті для Європейського Союзу, К.Єлісєєв зазначив: "Курс на Європейський Союз залишається незмінним. Стосовно спекуляцій про те, що Україна повернеться до так званої "радянської моделі" - усі ці думки хибні. Ми також чітко визначимо, що стабілізація відносин між Україною і Росією тільки на благо для відносин України та ЄС. Ми чітко скажемо, що не потрібно розцінювати нормалізацію відносин з Росією як повернення на Схід".

Іншим важливим питанням, за словами глави місії, буде месідж про те, що Україна дуже серйозно налаштована на проведення внутрішніх реформ. "Проводячи реформи, ми намагаємося бути ближче до ЄС", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про можливість обговорення під час саміту місцевих виборів, які відбулися в Україні 31 жовтня, і щодо яких Верховний представник ЄС Ештон висловила стурбованість у зв'язку тривожними сигналами у сфері прав людини і свободи масової інформації, Єлісєєв зазначив: "Ми готові обговорювати будь-які теми, які можуть цікавити ЄС. Нині наше керівництво робить все можливе, щоб підготувати нове законодавство, яке не можна буде змінити напередодні виборів і яке не залежатиме від того, якого кольору політична сила перебуває при владі".

Раніше стало відомо, що Австрія в силу своїх можливостей буде сприяти Україні в укладенні угоди щодо плану дій з отримання безвізового режиму з ЄС. Про це заявив прем'єр Микола Азаров після переговорів з федеральним канцлером Австрії Вернером Файнманом у Відні.

А президент України Янукович вважає, що запровадження безвiзового режиму мiж Україною та країнами Євросоюзу - питання найближчого майбутнього.

"Одне з питань, яке наразi стоїть на порядку денному, - це безвiзовий режим. Я вважаю, що це питання найближчого майбутнього. Воно перспективне", - сказав Янукович.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 978 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ