Пт, 2024-04-26, 21:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » У наметове містечко на Майдані прийшли судові виконавці
14:10
У наметове містечко на Майдані прийшли судові виконавці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міліція і судові виконавці не змогли розігнати акцію протесту на Майдані Незалежності. Про це повідомила одна з координаторів акції протесту зі сцени, передає "Українська правда".

"Міліція залишила містечко, вони поряд з нами, але вони вийшли", - повідомила вона.

Перед цим вона повідомила, що на Майдані Незалежності, де розмістилося наметове містечко підприємців, з'явилися судові виконавці з рішенням суду про заборону на проведення акції.

- Міліція може порушити кримінальні справи щодо учасників мітингу
- Герман вважає, що послідовна і мудра влада знайде компроміс з підприємцями
- Підприємці зізналися, що торгують контрабандою, пише Бродський
- Безстрокова акція протесту на Майдані: ніч пройшла спокійно, але міліція збирає скарги

"Зараз в містечку судовий виконавець. Він хоче вирішити питання з рішенням суду", - сказала активіст. "Ми спокійно намагаємось вирішити питання", - додала вона.

Організатор звернулася до громадян з проханням зберігати спокій. У відповідь на це люди скандували "Міліція з народом!"

У Мін'юсті тим часом спростували інформацію про прихід судових виконавців, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу міністерства.

"До нас тільки вранці надійшла ухвала суду, але Мін'юст ще не відкривав провадження в цій справі", - зазначила прес-секретар відомства Лія Ільченко. "Таким чином, державних виконавців на Майдані бути не могло. Хто це був - це інша справа", - додала вона.

Як розповіли в міліції, представники управління з благоустрою Києва прийшли на Майдан, щоб за приписом розпочати демонтаж наметів, як того вимагає рішення суду про заборону проведення акцій у центрі столиці до 26 листопада. Також на Майдані повинні бути і представники виконавчої служби, які зобов'язані безпосередньо продемонструвати організаторам акції судове рішення, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, у МВС наголосили, що сама міліція не братиме участі в демонтажі - це робитимуть комунальні служби. У разі, якщо учасники акції чинитимуть опір, то міліція буде змушена втрутитися. При цьому будь-яких рухів щодо початку демонтажу, якихось інших дій, які свідчили б про те, що протестувальники мають намір згортати намети, поки що не було.

Відповідаючи на питання, про те, яким може бути привід для знесення наметів, адже після рішення суду, який забороняє проведення акцій, депутати вирішили проводити там зустрічі з громадянами, він відповів: "Там певна колізія зараз створена, бо всі ж розуміють, чому ті палатки там були встановлені. Були там помічені депутати і Михайло Волинець, і Юрій Гримчак і Андрій Шкіль і інші, які долучаються до акції представників малого і середнього бізнесу", - сказав речник столичної міліції Володимир Поліщук.

Він додав, що "депутати кажуть, що ці палатки - це їхня приймальня". "Правовики і юристи будуть вирішувати питання щодо рішення суду. Чи, можливо, буде інше звернення до суду цих депутатів", - припустив Поліщук. Він також звернувся до людей з проханням не порушувати громадський спокій.

Тим часом депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Тарас Стецьків вважає, що якщо державна виконавча служба за підтримки міліції демонтує наметове містечко підприємців на майдані Незалежності, то це призведе лише до ескалації напруження і протистояння.

"Це призведе тільки до ескалації протистояння підприємців і влади... Якщо їм це вдасться, а це може відбутися за підтримки міліції, то це призведе тільки до того, що майбутні акції будуть масштабніші, агресивніші і серйозніші", - цитує Стецьківа прес-служба об'єднання у вівторок.

На Майдані наразі перебуває кілька сотень людей - підприємці з різних регіонів і представники коаліції учасників "помаранчевої революції". У Києві з ранку йде сильний дощ. Акція проходить спокійно.

Як відомо, в понеділок суд заборонив проведення акцій протесту в центрі міста до 26 листопада. КМДА аргументувала це тим, що в Київ мають прибути високі гості з інших країн.

Водночас депутати узаконили проведення мітингу, оголосивши про проведення зборів з громадянами на Майдані Незалежності.

Міліція може порушити кримінальні справи щодо учасників мітингу

Столична міліція може порушити кримінальні справи за фактом перекриття мітингувальниками вулиці Хрещатик та за сутичку із військовослужбовцями МВС. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на МВС. Устоличній міліції зауважили водночас, що також вирішується питання про порушення кримінальних справ за фактом пошкодження двох автомобілів приватних осіб.

Співробітники міліції склали адміністративний протокол за ст.185-1 Кодексу про адміністративні правопорушення стосовно одного з організаторів акції за порушення правил проведення масових заходів.

22 листопада, вранці на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою минулого тижня. Того дня міліція зафіксувала кілька фактів порушень громадського порядку під час акції протесту підприємців проти нового Податкового кодексу.

За даними Центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві, від власників двох автомобілів надійшли заяви про пошкодження учасниками акції їхніх транспортних засобів. Зокрема, невідомі особи зламали на автомобілі "Рендровер" дзеркало заднього виду, інші пом'яли кузов легковика "Шкода-Октавіа".

Як зазначили в ЦГЗ, всі ці епізоди задокументовано і по них прийматимуться відповідні рішення. Крім того, міліція збирає матеріали щодо несанкціонованого перекриття руху транспорту на вулицях Хрещатик та Інститутській.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 990 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ