Чт, 2024-04-25, 08:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 9 » У Росії може закінчитися нафта - ЗМІ
20:54
У Росії може закінчитися нафта - ЗМІ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Видобуток нафти в Росії до 2035 року може впасти майже вдвічі. Про це йдеться в генеральній схемі Міненерго РФ, пише російське видання "Ведомости".

Згідно із схемою, родовища, що вже розробляються, здатні забезпечити до 2035 року менше половини видобутку, решта має бути отримана за рахунок приросту доведених запасів у результаті геолого-розвідувальних робіт.

Крім того, нова генсхема має замінити нинішню до 2020 року, ухвалену в 2011 році.

Базою для аналізу було обрано 2014 рік, ціна на нафту Urals до 80 доларів за барель до 2020 року і 97,5 долара за барель до 2030 року.

"Короткочасне зростання – лише до 2020 року – Міненерго РФ припускає тільки в першому і останньому сценарії, але через 20 років Росію очікує зниження видобутку нафти – від 1,2% в найкращому варіанті і на 46% у найгіршому", пише видання.

Нагадаємо, за перший місяць нового року російський бюджет недоотримав майже 30% нафтогазових доходів через зниження світових цін на нафту.

Раніше ЗМІ також писали, що Росія взяла на себе ініціативу з формування нового нафтового картелю на чолі з Москвою, під контролем якого може опинитися майже три чверті обсягів світового видобутку нафти.

Ціни на нафту зростають завдяки зниженню видобутку в США

Ціни на нафту зростають за рахунок зниження видобутку в США, а стримують зростання зміцнення долара і спад споживання. Про це пише "Економічна правда" з посиланням на Reuters.

Як зазначається, ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,17 долара до 39,82 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,20 до 36,70 долара.

"Видобуток нафти в США повільно знижується. Ми, як і раніше, вважаємо, що варто очікувати додаткової корекції", - написали у звіті аналітики Phillip Futures, додавши, що за нинішніх умов верхня межа цін - це рівень 40-41 долар за барель, досягнутий на початку цього тижня.

Видобуток нафти в США, за прогнозами уряду, в 2017 році знизиться до 8,19 мільйона барелів на добу з більш ніж 9 мільйонів нині.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4,4 мільйона барелів до 521,5 мільйона барелів, повідомив Американський інститут нафти (API), за прогнозу підвищення на 3,9 мільйона барелів.

Учасники ринку побоюються зниження споживання нафти в Китаї, де істотно сповільнилося економічне зростання. Зовнішньоторговельні показники лютого були набагато гіршими за прогноз економістів: наприклад, падіння експорту було найсильнішим за шість років.

У лютому Китай імпортував рекордний обсяг нафти - 8 мільйонів барелів на добу, але аналітики пророкують зниження імпорту за рахунок скорочення покупок для стратегічних запасів і продажів автомобілів.

Ймовірність заморожування видобутку нафти знизилася, коли Кувейт заявив, що припинить збільшувати видобуток тільки в тому випадку, якщо це зроблять всі найбільші виробники, включаючи Іран, який не планує цього робити.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: закінчитися нафта, ЗМІ, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ