Пт, 2024-03-29, 10:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 25 » У Росії відкрилася найбільша за останні 50 років виставка творів Пабло Пікассо
15:48
У Росії відкрилася найбільша за останні 50 років виставка творів Пабло Пікассо
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Через більш ніж півстоліття російська столиця знову приймає Пікассо. Масштабна виставка робіт майстра представлена в рамках Року Франції в Росії, який проходить під патронатом президента РФ Дмитра Медведєва і президента Франції Ніколя Саркозі.
У 1956 році багатьом любителям мистецтва доводилося не спати всю ніч і стояти в черзі, щоб потрапити на московську виставку Пабло Пікассо. Всі тільки й говорили про експозиції художника, якого ще за життя називали "генієм", передає ИТАР-ТАСС.

Цього року понад 280 робіт будуть експоновані в залах Державного музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна (ДМОМ). В офіційному відкритті експозиції візьмуть участь міністри культури Франції та Росії - Фредерік Міттеран і Олександр Авдєєв, а також високопоставлені гості обох країн.

"Відвідувачі, для яких виставка буде відкрита з 26 лютого по 23 травня, побачать творчість Пікассо від "А" до "Я". Така повна панорама демонструється в Москві вперше", - сказала директор музею імені Пушкіна Ірина Антонова.

Можна сказати, що Паризький Національний музей Пікассо, що представив роботи, майже на три місяці переїхав до Москви. У 2007 він був закритий на реконструкцію, але, щоб не згортати діяльність, сформував пересувну виставку. Експозиція вже побувала у Фінляндії та Іспанії.

"В експозиції показані як шедеври майстра, так і майже невідомі в Росії роботи, серед яких скульптури Пікассо та фотографії. Виставка дозволяє заглянути в творчу майстерню художника", - зауважила Антонова.

Зустрічає гостей виставки "сам" майстер. Його великий чорно-білий фотопортрет, на якому він у сандалях, шортах і розхристаній сорочці розташувався на сходах, що ведуть до зали.

Починається подорож у світ Пікассо з робіт початку ХХ століття, а закінчується вже пізною творчістю. Це "блакитний" і "рожевий" періоди, кубізм, сюрреалізм, скульптура. На виставці кожен неодмінно знайде свою улюблену картину. Чи то знаменита "Дівчинка на кулі", зворушлива картина "Два брати", кокетливий "Портрет Дори Маар", або знаменитий "Поцілунок".

Окреме місце займають малюнки майстра, присвячені дягілєвським "Російським балетам". Серед експонатів - портрети російської танцівниці Ольги Хохлової, що стала дружиною художника, а також портрети Дягілєва, Стравінського, проекти завіс і декорацій. "Це особливий розділ експозиції, який показує зв'язок Пікассо і Росії", - сказала Антонова.

На виставці представлено і безліч знімків художника різних років. Протягом десятиліть він був улюбленим героєм репортерів, а його ім'я незмінно асоціювалося з таємничою інтригою. Серед фотографій представлені і знімки, зроблені під час російської виставки в 1956 році.

"Мені дуже цікаво, чи зможе виставка 2010 року повторити успіх експозиції того часу. І перш за все, мене хвилює, як до робіт Пікассо поставиться молодь, якими очима побачить ці твори, - додала Ірина Антонова. - Адже молодь зараз дуже просунута, всі ходять на бієнале і розбираються в сучасному мистецтві, а що вони думають про Пікассо, ось це питання".

У російських сховищах живопис Пікассо представлений майже повністю, але, в основному, роботами до Першої світової війни, а також його пізньої графікою. Як зауважила Антонова, під час експонування робіт в ДМОМ встановлено спеціальний температурний режим і буде обмежена наповнюваність залів. "Крім того, на період роботи виставки ми посилимо охорону", - додала вона.

Підготувалися до виставки і виробники сувенірної продукції. Так, у кіосках музею вже представлені повний каталог виставки, буклети, блокноти, ручки та значки із зображеннями героїв картин Пікассо.

У червні минулого року британське видання The Times склало список 200 найкращих художників, які жили в період з початку XX століття до наших днів. Очолив цей список Пабло Пікассо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1118 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ