Сб, 2024-04-20, 08:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 4 » У Сумській області на кордоні з РФ стоять 42 вантажівки із турецькими товарами
12:53
У Сумській області на кордоні з РФ стоять 42 вантажівки із турецькими товарами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У Сумській області перед міжнародним пунктом пропуску для автомобільного сполучення "Бачівськ" на кордоні з Росією стоять 42 вантажівки із турецькими товарами.

Про це повідомили у прес-службі управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Згідно із повідомленням, місцеві органи влади спільно із силами цивільного захисту Глухівського району надають допомогу водіям вантажівок різних країн, які не пропускає через кордон російська сторона з турецькими товарами.

У зв’язку з напруженою ситуацією 1 грудня було проведене засідання в Глухівській райдержадміністрації на чолі із заступником голови РДА Володимиром Картавим, за участю керівництва пункту пропуску, представників підрозділів митної служби, ДСНС, Національної поліції та інших служб району.

"Наразі на місці скупчення вантажівок організоване чергування прикордонників та поліції. Рятувальниками організовано підвіз технічної води для забезпечення побутових умов водіїв. Працівниками районної дорожньо-експлуатаційної дільниці додатково встановлено 4 баки для сміття та 2 туалети. В разі необхідності, за зверненням водіїв вантажівок, тут буде розгорнуто пункт обігріву", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Сумської митниці Головного управління Державної фіскальної служби в області, в зоні митного контролю вантажівки можуть стояти безкоштовно 10 днів. Далі – платно. Якщо плата не вноситься, то коли вартість стоянки перекриє вартість товару, що перевозиться, вантаж перейде у власність України.

Прес-секретар Сумського прикордонного загону Роман Ткач повідомив, що українська сторона без зволікань оформляє і пропускає вантажівки в бік російського пункту пропуску "Троєбортне", однак росіяни без пояснення причин повертають їх на українську територію. Водії автомобілів з турецьким товаром очікують рішення власника вантажу щодо його подальшої долі, передає УНІАН.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 28 листопада запровадив низку санкцій проти Туреччини.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, яка визначає список турецьких товарів, заборонених до ввезення в Росію. Документ буде діяти "до скасування спеціальних економічних та інших заходів, встановлених указом". Під заборону потрапили: частини тушок домашніх курей, частини тушок і субпродукти індички, гвоздика, томати, цибуля, цвітна капуста, броколі, огірки та корнішони, свіжі або сушені цитрусові, виноград, яблука, груші, апельсини, клементини, вілкінги, абрикоси, персики, нектарини і мандарини, танжерини та сатсума, сливи та терен, суниця і полуниця, сіль. З 1 січня 2016 року ввезення цих продуктів в Росію буде заборонено.

Тим часом експерти вважають, що антитурецьке ембарго може обернутися новим витком продовольчої інфляції в Росії.

Нагадаємо, криза у відносинах Москви та Анкари виникла у зв`язку з інцидентом 24 листопада: російський бомбардувальник Су-24 порушив повітряний простір Туреччини і був збитий винищувачем турецьких ВПС.

Двом росіянам, які були на борту Су-24, вдалося катапультуватися, проте в повітрі їх обстріляли сирійські повстанці. Один з них був убитий, другого врятували спецназівці Росії та Сирії.

Путін зажадав від Туреччини офіційних вибачень, а президент Туреччини Ердоган відмовився зробити це. "Думаю, що якщо хтось і має вибачатися, то це не ми", - сказав глава держави в інтерв'ю телеканалу CNN.

Через конфлікт між двома країнами РФ вирішила скасувати туристичну співпрацю з Туреччиною, відмовилася від спільних військових навчань і скасувала безвізовий режим і запровадила низку санкцій проти Туреччини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: турецькі товари, 42 вантажівки, кордон РФ, Сумська обл
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ