Пт, 2024-04-26, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 9 » У Тихому океані терпить аварію круїзний лайнер. На його борту 4,5 тисячі осіб. ВІДЕО
17:13
У Тихому океані терпить аварію круїзний лайнер. На його борту 4,5 тисячі осіб. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Внаслідок пожежі, що сталася в машинному відділенні круїзного лайнера Carnival Splendor, що дрейфує поблизу північної частини узбережжя півострова Каліфорнія в Тихому океані, двигуни лайнера заглухли і механіки не змогли їх запустити. На кораблі перебуває 4,5 тисячі осіб, передає РИА Новости з посиланням на офіційний сайт судна.

Було вирішено буксирами доставити лайнер в мексиканський порт Енсенада, звідки компанія-оператор обіцяє всім пасажирам забезпечити їх транспортом до самого будинку. Для цього Берегова охорона США і ВМС Мексики мобілізували спеціальні судна. Тим часом на борту лайнера перебувають близько 3,3 тис пасажирів та 1,1 тис членів екіпажу. У повідомленні йдеться, що ніхто з них не постраждав. Однак люди вже кілька годин змушені обходитися без телефонного зв'язку, системи кондиціювання та гарячого харчування.

Нещаслива семиденна морська подорож Carnival Splendor Мексиканською Рив'єрою почалася в неділю, 7 листопада, з каліфорнійського порту Лонг-Біч. Судно взяло курс на Мексику, але вже близько шостої ранку за місцевим часом наступного дня з нього надійшов сигнал про надзвичайну ситуацію на борту. До того часу лайнер був на першій з ділянок свого маршруту - приблизно за 150 миль на південь від американського міста Сан-Дієго (штат Каліфорнія), за 90 км від берега.

Трьохсотметрове судно, що належить компанії-оператору Carnival Cruise Lines, було переведено на аварійні генератори, проте інженери так і не могли відновити працездатність лайнера і забезпечити повну подачу електроенергії.

Судно Carnival Splendor позиціонується серед працівників сфери туризму як лайнер нового покоління, побудований за новітніми технологіями, який також є плавучим спа-курортом нового покоління у світовій індустрії відпочинку.

В Інтернеті з'явився приголомшливий відеоролик, знятий на борту австралійського океанського лайнера Pacific Sun. Судно потрапило в сильний шторм приблизно за 650 км від берегів Нової Зеландії влітку 2008 року, однак лише у вересні 2010 року оприлюднено запис, де видно, як меблі і людей кидало по салону.

У березні цього року круїзний лайнер Louis Majesty з майже двома тисячами людей на борту отримав пошкодження внаслідок сильних хвиль у Середземному морі. При цьому дві людини загинули, шестеро були поранені. Загиблі - громадяни Німеччини та Італії.

А 26 лютого розкішний круїзний лайнер Costa Europa врізався в пірс у порту курортного міста Шарм-ель-Шейх на Червоному морі. В результаті інциденту загинули троє моряків - двоє індійців і бразилець. Крім того, поранень зазнали четверо туристів - троє британок та італієць.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 965 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ