Пт, 2024-04-26, 16:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Учасники Весняного маршу протесту висунули свої вимоги. Вони запросили представників влади в регіони
16:30
Учасники Весняного маршу протесту висунули свої вимоги. Вони запросили представників влади в регіони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учасники Весняного маршу протесту, який проходить у четвер, 19 травня, у Києві біля будівлі Верховної Ради, схвалили на мітингу резолюцію з переліком вимог економічного змісту. Як повідомила прес-служба організаторів акції, завершила свою роботу 2-га Народна колегія Всеукраїнської акції "Вперед".

Загальним голосуванням мітингувальники затвердили резолюцію, в якій, з-поміж головних вимог ухвалення "Народних реформ" (пакет законопроектів, розроблений народним депутатом Наталею Королевською, спрямований на збереження спрощеної системи оподаткування, запровадження мораторію на контрольні перевірки малих підприємців, встановлення посильних для підприємців ставок єдиного соціального внеску і скасування цього внеску для пенсіонерів і інвалідів); ухвалення Декларації економічної свободи.

Крім того, люди на мітингу вимагають переглянути розмір прожиткового мінімуму, збільшити зарплати та пенсії, накласти мораторій на зростання комунальних тарифів, зупинити неконтрольоване зростання цін на харчові продукти, повідомляє Інтерфакс-Україна.

- У "Регіонах" запевняють, що більшість вимог протестувальників уже враховано

У резолюції також є вимога направити кошти від приватизації ОАО "Укртелеком" до Пенсійного фонду для підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення і не допустити збільшення пенсійного віку.

Також мітингувальники наполягають на тому, щоб було зупинено земельну реформу, яка призведе до того, що вся земля опиниться в руках великого капіталу, щоб здійснювався захист постраждалих від валютних кредитів шляхом рівномірного розподілу збитків між владою, банками і позичальниками.

Присутні на мітингу зажадали почати реальну боротьбу з корупцією у всіх ешелонах влади, запровадити персональну відповідальність чиновників за зловживання. Аплодисментами зустріли вимогу ліквідовувати податкову міліцію та негайно припинити переслідування активістів "Податкового Майдану".

Тим часом активісти громадського руху "Спільна справа", який бере участь у Весняному марші протесту під стінами Верховної Ради 19 травня, поширюють серед учасників мітингу ультиматум президентові України Віктору Януковичу, в якому вимагають "негайного припинення антинародних соціальних експериментів" і проведення парламентських і президентських виборів.

Як наголошується в листівці, у разі невиконання ультиматуму організація "буде змушена" проводити акції громадянської непокори і надалі.

Учасники громадської акції "Вперед!" також визначилися з датою наступного заходу - 14 червня. Якщо до цього часу вимоги підприємців не буде виконано, то вони наполягатимуть на відставці уряду, повідомила народний депутат України Королевська.

Вона підкреслила, що вимоги учасників акції - "зупинити руйнування економіки, схвалити пакет народних реформ". "У разі неприйняття цього ми вимагаємо відставки уряду", - сказала Королевська.

"Сьогодні зібралися сильні люди, які повністю підтримали ці вимоги і проголосували, що наступного разу це буде 14 червня. Народна колегія промоніторить, що зроблено, що виконали і що надалі робитимуть активісти", - пояснила Королевська. За її словами, формат проведення заходу 14 червня ще не визначено, визначено тільки дату.

Учасники Весняного маршу протесту в рамках громадянської акції "Вперед!" також вимагають, щоб депутати від влади і представники влади до 8 червня здійснили візити в регіони України і побачили, які обставини змушують людей протестувати.

"Ми висунули вимогу. Представники всіх областей, які брали участь в акції, вимагають, щоб до 8 червня до них приїхали представники депутатів від більшості, депутатів від опозиції і представників влади, щоб на місцях без телевізора показати, в чому сьогодні головна проблема, і продемонструвати "Народну реформу", яку було підготовлено і запропоновано парламенту, але не було внесено до порядку денного Верховної Ради України", - сказала Королевська.

При цьому Королевська підкреслила, що не йдеться про створення якихось політичних проектів або політичних сил. "Це не політичні вимоги, це суспільні вимоги", - зазначила вона.

Водночас Королевська заявила, що автоперевізникам заборонили привозити людей до Києва для участі в сьогоднішній акції протесту під стінами парламенту. "Автоперевізникам заборонили перевозити людей і заборонили підтримувати акцію. Але вони прийшли пішки, я маю на увазі тих автоперевізників, які не змогли влаштувати автопробіг", - сказала вона.

Наразі Весняний марш протесту всеукраїнської акції "Вперед" завершився. Організатори акції зі сцени, встановленої біля будівлі парламенту, оголосили про її завершення після чого прозвучав Гімн України. Сцену поки що не розбирають, з неї можуть виступати всі охочі висловитися.

Як повідомили в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві, акція пройшла мирно, без будь-яких інцидентів. Крім того, повідомили у главку, стосовно трьох затриманих представниць Femen в Печерському райуправлінні міліції були складено адміністративні протоколи. Зараз дівчат доставляють до суду, де їм винесуть ухвалу про притягнення до адмінвідповідальності.

Зазначимо, що в четвер, 19 травня, біля будівлі Верховної Ради в рамках Весняного маршу протесту відбулася друга Народна колегія Всеукраїнської громадянської акції "Вперед!". За оцінками організаторів, у заході беруть участь більш як 3 тис 500 осіб.

У Маріїнському парку зосереджено досить велику кількість співробітників міліції. Зокрема, за будівлею Міністерства охорони здоров'я України припарковано понад 10 автобусів, в яких перебувають бійці спецпідрозділу "Беркут".

Як повідомлялося раніше, учасники всеукраїнської громадської акції "Вперед!" мають намір побудувати автомобілями "Всеукраїнський щит свободи" від Львова до Луганська. Крім того, 13 квітня почався перший етап безстрокової акції "Вперед!". Другий етап відбудеться влітку в регіонах. Третім етапом акції "Вперед!" стане "осінній наступ" і вже четвертий етап - це "Всеукраїнський щит свободи".

Крім того, до протесту також долучилися й активісти акції "День Гніву".

Нагадаємо, 14 травня, в Україні проходив загальнонаціональний "День Гніву", який, за інформацією організаторів, може стати початком безстрокової акції протесту проти соціально-економічної політики уряду. Того ж дня під Верховною Радою сталася сутичка, в результаті якої постраждав міліціонер, правоохоронні органи затримали шістьох учасників акції протесту.

У "Регіонах" запевняють, що більшість вимог протестувальників уже враховано

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що більшість питань, які підприємці порушують на акції Весняний марш протесту біля будівлі парламенту, вже знайшли підтримку в уряді.

"Значна частина тих питань, які підприємці піднімають, знайшла підтримку в уряді", - сказав депутат на брифінгу в Києві. Він також повідомив, що наразі йде робота над змінами до Податкового кодексу. За словами депутата, в тексті законопроекту буде зроблено коректування, які врахують побажання підприємців.

"Як тільки остаточний варіант документа буде узгоджено, пройде експертну оцінку, я думаю, ми з урахуванням пропозицій, які висловлюються сьогодні на мітингу, ухвалимо відповідне рішення у Верховній Раді України", - запевнив лідер фракції Партії регіонів.

"Наскільки я розумію, жодних видимих конфліктів не було", - сказав депутат, зазначивши, що "акція проходить нормально".

Також він повідомив, що фракція Партії регіонів послала на акцію своїх представників "з однією метою": якщо якісь виникатимуть питання, щоб було негайне оперативне втручання і жодні конфлікти не допускалися.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ