Пт, 2024-03-29, 11:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 2 » Україна готує "дзеркальні" санкції проти Росії. ВІДЕО
17:08
Україна готує "дзеркальні" санкції проти Росії. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд України вносить до парламенту і має намір просити ухвалити законопроект, який дозволить запроваджувати дзеркальні торговельні санкції щодо будь-якої держави, в тому числі і Російської Федерації, у разі їх запровадження стосовно України, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На кожне російське рішення український уряд буде реагувати дзеркальними санкціями. Саме для цього уряд України сьогодні вносить до парламенту законопроект про внесення змін до закону України про зовнішньоекономічну діяльність з тією метою, щоб Кабмін отримав законні повноваження для впровадження дзеркальних економічних санкцій проти РФ і будь-якої іншої держави", - сказав Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу.

За його словами, це дасть можливість уряду невідкладно після запровадження торговельних санкцій з боку РФ ухвалити аналогічне дзеркальне рішення українській стороні. "Ми, як завжди, готові до діалогу, але одностороннього діалогу не буде", - зазначив Яценюк.

Прем'єр нагадав, що збитки від накладення Росією ембарго до України оцінюються в $600 млн.

Росія вимагає відтермінування запровадження європейських технічних і фітосанітарних стандартів на 10 років, Україна на це не піде, заявив Яценюк.

"Учора (у вівторок - ред.) РФ висунула умову відстрочки на 10 років впровадження технічних і фітосанітарних стандартів", - сказав Яценюк на засіданні уряду в середу, при цьому підкресливши, що Україна на це не піде.

Прем'єр вкотре сказав: РФ намагається не дати можливості українській економіці розвиватися, проте Угода про зону вільної торгівлі в будь-якому випадку набуде чинності з початку 2016 року.

"Аргументація Росії не витримує жодної критики. Ми запропонували повне співробітництво для того, щоб РФ зрозуміла: угода набуде чинності за будь-яких обставин 1 січня. Друге: якщо у Росії є якісь питання, на які вона не зможе знайти відповіді (...), ми готові їм ще раз перекласти цю угоду, ще раз проінтерпретувати і далі провести ще одну зустріч з приводу введення та імплементації цього документа", - сказав Яценюк.

Україна починає технічні консультації у Світовій організації торгівлі з приводу суперечки про блокування постачання українських вагонів до РФ, повідомив Яценюк.

"Починається розгляд спору. Перші технічні консультації в його рамках будуть проведені в СОТ 4 грудня", - сказав прем'єр на засіданні уряду в середу.

Україна готова замінити Росію на турецькому ринку зернових та олії - Яценюк

Україна готова "протягнути руку дружби" Туреччині й замістити російський продовольчий експорт українськими товарами, зокрема, зерновими та олією, повідомив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Остання інформація про можливе накладення Російською Федерацією торгового ембарго на постачання до Туреччини російських зернових та олії лягає в загальну політику Російської Федерації. І ми, Україна, чітко заявляємо, що, якщо Росія введе заборону на експорт зернових і олії до Туреччини, ми готові протягнути руку допомоги Туреччині й ми забезпечимо продовольчу безпеку Туреччини. Міністерство агрополітики вже отримало відповідне доручення і проводить консультації з турецькими партнерами", – сказав Яценюк.

Нагадаємо, 1 січня має розпочатися тимчасове виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Росія планує у відповідь запровадити торговельні обмеження щодо України. Так, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив раніше, що Росія "сумлінно чекає", і в разі не досягнення угоди цей відстрочений документ (санкції проти України - ред.) починає діяти з 1 січня 2016 року. "Як і ряд інших позицій, про які ми зараз не говоримо", - додав Медведєв.

Напередодні глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що на тристоронніх переговорах про старт з 2016 року режиму вільної торгівлі Україна-ЄС російська сторона висунула низку неприйнятних і деколи навіть абсурдних вимог до Києва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: Україна, дзеркальні санкції проти Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ