Сб, 2024-04-27, 01:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 17 » Україна і Франція домовилися, як разом знімати кіно
18:12
Україна і Франція домовилися, як разом знімати кіно
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Міністр культури України Михайло Кулиняк та Міністр культури Франції Фредерік Міттеран у Каннах підписали Угоду між урядами України і Французької Республіки про спільне виробництво фільмів.

Мета угоди - відновлення та посилення взаємовідносин у сфері кіновиробництва між Україною і Францією, примноження спільної спадщини в фільмовиробництві, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Згідно з документом, фільми, "які знімаються на умовах спільного виробництва, прирівнюються до кінопроекту, які мають статус національного фільму відповідно до законодавства України і Франції".

"Ці фільми користаються всіма пільгами, передбаченими законодавством в галузі кінематографії на території обох держав. Для отримання статусу фільму спільного виробництва фільм повинен бути виготовлений підприємством-виробником, яке має відповідні фінансові та технічні можливості, і професійний досвід якого визнається уповноваженими органами держави, до якого вони належать. В Україні таким органом є Державне агентство України з питань кіно, у Франції - Національний центр кінематографії та анімації", - зазначили у відомстві.

Творчим і технічним персоналом, залученим до виробництва фільму, мають бути громадянами України чи Франції, або громадянами однієї з держав-членів ЄС або Європейського економічного простору. Особи, які не мають зазначеного громадянства, але постійно проживають на території України чи Франції, сприймаються як громадяни однієї з двох держав.

Також зазначається, що зйомки повинні проводитися на студіях, розташованих на території України або Франції. Якщо сценарій або дія фільму передбачають проведення зйомок в іншій країні, такі зйомки мають бути узгоджені уповноваженими органами двох сторін.

Кожен співвиробник має право спільної власності на матеріальні і нематеріальні права на фільм, а також на матеріали, що зберігаються в лабораторіях, які обрані за взаємною згодою.

Крім того, угода передбачає сприяння професійному навчанню суб'єктів кінематографії. Сторони погодилися проводити постійні консультації з приводу застосування необхідних заходів з розвитку початкової освіти та покращення постійного зростання професійної майстерності авторів і фахівців кінематографічної галузі.

Уповноважені органи двох сторін повинні сприяти підписанню угод і конвенцій між навчальними закладами та іншими установами, які проводять початкову освіту або підвищення кваліфікації в галузі кінематографії, в рамках яких передбачається проводити обмін студентами.

Угода також сприятиме розвитку співпраці між фільмотеками та установами, відповідальними за збереження кіноархівів України та Франції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 907 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ