Пт, 2024-04-26, 18:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » Україна має концепцію виборів на окупованому Донбасі
17:42
Україна має концепцію виборів на окупованому Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія зриває імплементацію Мінських домовленостей, сьогодні у Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи українська сторона презентує зміни до виборчого законодавства. Про це він заявив сьогодні, 27 жовтня, на зустрічі з представниками ЗМІ, в якій також бере участь президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс, передає УНІАН.

"Сьогодні в Мінську наші представники презентують концепцію виборчого законодавства і тих змін, які ми домовилися спільно розробити на зустрічі в "нормандському форматі". Тоді як російська сторона на сьогоднішній день фактично зриває імплементацію Мінських домовленостей", - сказав він.

"Недопуск спостерігачів ОБСЄ, як до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, так і до місць зберігання зброї, недопуск або висилка представників міжнародних авторитетних організацій, включаючи "Лікарів без кордонів", представників ООН, перешкоджання діяльності представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста, незвільнення українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованих територіях, так і в Російській Федерації, створює серйозну загрозу імплементації мінських процесів", - сказав він.

"Незаконні вибори не скасовані, а лише перенесені, дискусії по виборчому формату фактично заблоковані", - зазначив Порошенко.

"І в цьому зв'язку ми детально обговорили та поінформували наших латвійських партнерів, європейських партнерів з тим, що в умовах подальшої неімплементації реалізації мінських домовленостей виникає необхідність у продовженні санкцій, які були запроваджені Європейським Союзом, іншими нашими країнами-партерами", - підкреслив Порошенко.

При цьому він заявив, що сьогодні силами АТО завершено відведення танків і починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

"Україна повністю відкрита для моніторингу з боку СММ ОБСЄ, неухильно дотримується взятих на себе зобов'язань", - підкреслив глава держави.

Президент Латвії Раймондс Вейоніс також зазначив, що економічні санкції проти Росії повинні зберегтися до повного виконання всіх положень Мінських угод.

"Я сподіваюсь на повне і безумовне виконання Мінських домовленостей. Це надзвичайно важливо сьогодні для всіх. Існування економічних санкцій проти РФ має зберігатись до повного виконання положень Мінських угод. Перш за все, це стосується виведення всіх іноземних військ з території України, військового озброєння, а також військових з території України. Перегляд економічних санкцій по відношенню до РФ неможливий без виконання основних положень Мінських угод. Якщо РФ буде говорити про перенесення виконання Мінських угод, зміщення їх у часі, нічого доброго з цього не вийде", - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили, що Європейський Союз повинен зберігати санкції щодо Росії, поки мінські домовленості щодо врегулювання ситуації в частині сходу України не буде виконано повністю.

2 жовтня в Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, РФ, Франція і Німеччина). За її підсумками Порошенко повідомив, що відведення легких озброєнь має відбуватися 41 добу.

Також всі учасники переговорів "нормандської четвірки" виступили на підтримку проведення виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством під наглядом ОБСЄ.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що вибори на Донбасі повинні відбуватися за українським законодавством протягом 80 днів після ухвалення відповідного закону, а усім кандидатам на виборах у так званих "ДНР" і "ЛНР" має бути надано імунітет.

Олланд додав, що в рамках зустрічі обговорювалося питання амністії, яка "повинна статися разом з виборами".

6 жовтня в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи представники угруповань "ДНР" і "ЛНР", які тимчасово контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей, погодилися перенести проведення місцевих виборів на 21 лютого 2016 року, таким чином відмовившись від проведення псевдовиборів, які планували на 18 жовтня і 1 листопада відповідно.

В українській ЦВК вже пояснили, що потрібно для проведення виборів в окремих районах Донбасу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: окупований Донбас, Україна, концепція виборів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ