Пт, 2024-04-26, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 22 » Україна та Ізраїль домовилися про ЗВТ з першої половини 2016-го
17:26
Україна та Ізраїль домовилися про ЗВТ з першої половини 2016-го
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко провів перемовини з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, повідомляє офіційний сайт голови держави.

"Україна зацікавлена у допомозі з боку Ізраїлю у впровадженні реформ у нашій країні та у пожвавленні економічної кооперації між двома країнами", - заявив президент України у вівторок, 22 грудня 2015 року, перед початком зустрічі.

За словами голови держави, розширенню економічного співробітництва має сприяти укладання Угоди про зону вільної торгівлі між обома державами.

Україна особливо зацікавлена в розширенні співробітництва в сфері високих технологій. Також Порошенко відзначив необхідність "покращення міжлюдських контактів та створення комфортних умов для спілкування людей". У цьому контексті голова держави відзначив необхідність активізації кооперації у галузі міждержавних авіаційних сполучень.

В свою чергу Нетаньяху відзначив тісні взаємовідносини між двома країнами та внесок сотень тисяч вихідців з України у розбудову Ізраїлю.

Під час зустрічі лідери двох країн обговорили шляхи активізації двосторонньої торговельно-економічної співпраці, зокрема в аграрній, транспортній, будівельній та інших сферах, а також інвестиційне співробітництво.

Сторонами висловлено сподівання щодо якомога швидшого підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, що дозволить значно збільшити торговельно-економічну складову взаємодії між двома державами.

За результатами переговорів було підписано низку двосторонніх документів, зокрема в науково-технологічній, освітній, культурній сферах та в галузі розвитку інфраструктури.

Також було домовлено про проведення чергового засідання Міжурядової українсько-ізраїльської комісії з економічного співробітництва у першому півріччі 2016 року.

Порошенко запросив Нетаньяху здійснити візит до України у 2016 році та взяти участь у заходах, присвячених 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру, які відбудуться восени наступного року.

Глава держави подякував прем'єр-міністру Ізраїлю за гуманітарну та медичну допомогу, що надається Ізраїлем Україні.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року почне діяти Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом. У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що ЗВТ із Євросоюзом компенсує втрати економіки України від закриття російського ринку найближчими роками. Так, 16 грудня президент РФ підписав указ про призупинення з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі між Росією і Україною, що діяла в рамках ЗВТ СНД.

При цьому країни Євразійського економічного союзу - Казахстан, Бєларусь, Киргизстан і Вірменія - не підтримали Росію у питанні відмови від зони вільної торгівлі з Україною, що діє у рамках СНД.

Додамо, що Україна і Туреччина інтенсифікують переговорний процес щодо укладення зони вільної торгівлі (ЗВТ), провівши наступний раунд у Туреччині на початку 2016 року. Як заявив особливий посол МЗС Туреччини з питань Кавказу, Центральної Азії, Росії та Східної Європи Шефік Вурал Алтай на зустрічі українських народних депутатів з турецькою делегацією у Комітеті закордонних справ Верховної Ради, турецька сторона сподівається підписати Угоду про вільну торгівлю з Україною вже найближчими місяцями.

Україна та Ізраїль підписали чотири двосторонніх документи

Україна та Ізраїль підписали сьогодні у Єрусалимі чотири двосторонні документи. Про це у вівторок, 22 грудня, поінформували у прес-службі голови Української держави.

Зокрема, в рамках візиту президента України Петра Порошенка до Ізраїлю, сьогодні у Єрусалимі за результатами переговорів Порошенка з прем'єр-міністром Беньяміном Натаньяху було підписано низку двосторонніх документів, зокрема у науково-технологічній, освітній, культурній сферах та в галузі розвитку інфраструктури.

Під час прес-конференції у Єрусалимі президент України уточнив, що мова йде про спільне виробництво фільмів, про співпрацю у галузі науки і технологій, про безпеку на транспорті та щодо працевлаштування членів родин ізраїльських дипломатів в Україні і членів родин українських дипломатів в Ізраїлі.

Зокрема, Україна та Ізраїль домовились про програму спільного виробництва в окремих галузях машинобудування. Про це повідомив президент Україні Петро Порошенко журналістам за підсумками переговорів з керівництвом Ізраїлю в Єрусалимі.

"Ми домовились про програми спільного виробництва в окремих галузях машинобудування", - зазначив він.

За словами президента, загалом щодо торговельно-економічної співпраці сторони обговорили величезний обсяг питань.

"Я вважаю, що візит надзвичайно вдалий, нам вдалось побудувати відносини довіри", - резюмував президент.

Також Порошенко заявив про попередню домовленість з Міністерством сільського господарства Ізраїлю про навчання українських аграріїв сучасним технологіям.

"Ряд домовленостей стосувався співпраці в аграрному секторі. Зокрема, з Міністерством сільського господарства Ізраїлю попередньо було досягнуто домовленість про навчання українських аграріїв сучасним технологіям", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 22 грудня розпочався офіційний дводенний офіційний візит Порошенка до Ізраїлю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: Україна та Ізраїль, перша половина 2016-го, ЗВТ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ