Сб, 2024-04-20, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 29 » Україна злізла з російської газової голки і готує контрсанкції. ВІДЕО
17:37
Україна злізла з російської газової голки і готує контрсанкції. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України запровадить контрсанкції у відповідь на санкції Росії після підписання президентом України змін до закону про зовнішньоекономічну діяльність.

Про це у вівторок 29 грудня заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд України після підписання президентом України змін до закону України про зовнішньоекономічну діяльність ухвалить постанову про запровадження контрзаходів щодо РФ", - сказав він.

Також Яценюк впевнений в успішності позовів проти РФ в міжнародних інституціях, зокрема у "газовій" суперечці.

"Відносно Російської Федерації уряд України почав ряд судових спорів. Вже зараз подані 4 судових позовів проти Російської Федерації за незаконну анексію Криму. Такі судові позови подані в Європейський суд з прав людини", - повідомив він.

Крім того, прем'єр нагадав, що в суді ООН розглядається питання про залучення Росії до відповідальності за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з тероризмом.

Яценюк також зазначив, що Україна судиться з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражному суді за двома контрактами - з купівлі/продажу газу і по транзиту.

"Ми очікуємо, що в 2016 році буде винесено фінальний вердикт Стокгольмського арбітражного суду. Україна переконана у своїй позиції щодо правильності позовних вимог і щодо того, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки у зв'язку з несправедливими газовими контрактами.

Як повідомлялося, 24 грудня Верховна Рада України ухвалила закон, що дозволяє Кабінету міністрів України запроваджувати торговельні санкції або інші обмежувальні заходи у відповідь на дискримінаційні або недружелюбні дії з боку інших держав, насамперед Росії, щодо України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив під час засідання уряду 2 грудня, що Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді надати йому право запроваджувати "дзеркальні" торговельні заходи у відповідь на дискримінацію українських товарів на будь-якому ринку, насамперед - на російському.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська після засідання уряду 2 грудня повідомила, що Україна готує новий позов у Світову організацію торгівлі проти Росії через торговельні обмеження продовольчої продукції.

Нагадаємо, 1 січня має розпочатися тимчасове виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Росія планує у відповідь запровадити торговельні обмеження щодо України.

Так, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив раніше, що Росія "сумлінно чекає", і в разі не досягнення угоди цей відстрочений документ (санкції проти України – ред.) починає діяти з 1 січня 2016 року. "Як і ряд інших позицій, про які ми зараз не говоримо", - додав Медведєв.

21 грудня Медведєв підписав постанову про "санкції" проти України. Медведєв повідомив, що підписав постанову про поширення на Україну з 1 січня економічних заходів "у відповідь на антиросійські санкції".

"Україна заявила про те, що з початку наступного року починається, якщо говорити прямо, триває імплементація економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом... З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом Євразійського економічного союзу", - заявив Медведєв.

Яценюк очікує падіння ціни імпорту газу для України нижче 200 доларів за 1 тис. куб. м

Україна завдяки сприятливій міжнародній кон'юнктурі, розширенню реверсних закупівель газу і жорсткої позиції в переговорах з Росією домоглася значного зниження цін на природний газ і очікує подальшого їх падіння нижче 200 доларів за 1 тис. куб. м, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Завдяки спільним зусиллям можу чітко сказати, що ми очікуємо ціну на природний газ нижче 200 доларів", - сказав Яценюк на підсумковій прес-конференції.

Він уточнив, що за такою ціною "Нафтогаз" може закупити газ на західному кордоні за рахунок наданого європейськими партнерами кредиту.

Прем'єр наголосив, що Україні вдалося злізти з російської газової голки, і завдяки реверсу та іншим заходам сьогодні в українських газових сховищах на 2 млрд куб. м газу більше, ніж рік тому.

Яценюк розраховує, що жорстка позиція в переговорах з РФ і подальше падіння цін на нафту приведуть до подальшого здешевлення імпортного газу для України.

Раніше голова Міненерго РФ Олександр Новак заявляв про те, що ціна газу для України за формулою контракту в I кварталі 2016 року складе близько 230 дол за тисячу кубометрів. Крім того, Новак зазначив, що Україна не зможе замінити російський газ.

"Скільки газу Україна оплатить, стільки й отримає. Все в режимі передоплати", - зазначив глава Міненерго РФ.

Зростання економіки України в 2016 році складе 2%, заявив Яценюк

Зростання економіки України в 2016 році складе 2%, як і закладено в законі про Державний бюджет на 2016 рік, заявив на підсумковій прес-конференції прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Прогноз уряду збігається з прогнозами ключових кредиторів країни, в першу чергу, Міжнародного валютного фонду.

Як повідомлялося, у Міністерстві фінансів України допускають, що два транші МВФ по 1,7 млрд доларів, які Україна так і не отримала в 2015 році, будуть об'єднані. Рішення про це може бути ухвалено на початку 2016 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Успішне продовження програми, на яке ми розраховуємо, дасть змогу нам вести розмову про об'єднання траншів на початку 2016 року. Але для цього потрібно зробити все необхідне для того, щоб залишитися у програмі МВФ", - сказав Шевальов. За словами заступника міністра, за результатами бюджетного процесу цілком можливо, що буде прийнята нова версія меморандуму з МВФ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: російська газова голка, Україна, контрсанкції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ