Сб, 2024-04-20, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 19 » Україні потрібно 70 млрд доларів на рік для модернізації промисловості
20:51
Україні потрібно 70 млрд доларів на рік для модернізації промисловості
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Для модернізації української промисловості необхідно щороку вкладати щонайменше 70 мільярдів доларів. Про це прем'єр-міністр Азаров сказав у п'ятницю, 19 березня, на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".
"Без серйозної модернізації нашої економіки ми будемо падати вниз... Якщо ми не модернізуємо нашу металургію, у нас не буде майбутнього. Нам потрібна модернізація", - зазначив він.

"Нам необхідно вкладати мінімум 70 мільярдів доларів на рік. Якщо ми протягом 10 років такі темпи забезпечимо, такі обсяги, то за 10 років ми зуміємо вийти на сучасний рівень розвитку економіки. Не виділимо - ми відстанемо", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що конкуренція у світі зараз сильно загострилася і набрала агресивних форм. Азаров зазначив, що усі світові фінансові кризи насправді є проявом боротьби за перерозподіл ринку, спробою створити для себе оптимальні умови.

У зв'язку з цим модернізація українського виробництва, на думку Азарова, "це питання - "буде в нас майбутнє чи не буде в нас майбутнього?".

Також Азаров запропонував зробити Донецьку область пілотною щодо реформування. "Давайте подивимося, як на рівні області ми можемо піти на реформи. Нам треба показати людям, що ми прийшли всерйоз і надовго, переконати людей іти на реформи і тільки за підтримки суспільства рушити на серйозне реформування", - сказав Азаров.

Він висловив переконання в необхідності проведення реформ після стабілізації ситуації в економіці.

"Наша задача - стабілізувати ситуацію, і ми її стабілізуємо, у цьому немає сумнівів. А далі треба йти на реформи. І ми підемо", - підкреслив Азаров.

У свою чергу Близнюк заявив, що Донецька область стане центром навчання керівників областей роботі в умовах спеціальних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.

"Учора президент однозначно сказав про те, що він поверне дію законів по ВЕЗ і ТПР і дасть завдання мені готувати навчання всіх регіонів роботі в цій ідеології", - сказав Близнюк.

Крім того, голова Донецької ОДА відзначив, що область готова стати пілотним регіоном для відпрацьовування пенсійної реформи, реформи місцевого самоврядування, адміністративно-територіальної реформи і реалізації міні-проектів.

Як повідомлялося, темпи відновлення промисловості в лютому сповільнилися більш ніж удвічі - до 5,6%. Погіршили ситуацію холоди, що викликали простої в роботі промислових підприємств. В результаті загальні темпи зростання ВВП виявилися украй низькими - на рівні 1,5%, підрахували економісти. Вони сподіваються, що в березні темпи зростання виробництва прискоряться.

Обсяги промислового виробництва в лютому зменшилися порівняно з показником січня на 0,3%, повідомили 16 березня в Держкомстаті. При цьому темпи зростання до аналогічного періоду минулого року скоротилися з 11,8% в січні до 5,6% в лютому. Через це приріст з початку року становив 8,8%. На загальному тлі гальмування роботи промисловості деякі галузі набрали обертів. Серед них - деревообробна (+35,4% до січня) і легка промисловості (+21,6%), а також поліграфія (+18%).

Уряд надасть регіонам більше самостійності

Чинний уряд має серйозний намір надати більше самостійності регіонам України. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, уряд підтримує принципи максимальної самостійності регіонів і максимальної передачі їм усіх повноважень, які притаманні місцевій владі. "Взагалі я думаю про те, щоб у бюджеті закласти норму - усі додаткові доходи, які область зібрала, залишати у розпорядженні області”, - відзначив прем'єр.

Азаров підкреслив, що новий уряд виконуватиме всі раніше укладені з регіонами угоди, у тому числі й підписані попереднім урядом. "Багато чого було підписано до нас. Проте якщо ми прагнемо відновити довіру, ми повинні чітко виконувати зобов'язання, як би важко не було", - зазначив прем'єр-міністр.

У свою чергу голова облдержадміністрації Анатолій Близнюк у ході зустрічі з адміністративно-господарським активом Донеччини нагадав про те, що Донецька область виграла судовий позов до уряду Юлії Тимошенко за невиконання підписаної між урядом і областю угоди про регіональний розвиток. "Ми розуміємо, що в умовах кризи угода повинна бути переглянута і, думаю, підемо на мирову угоду, якщо знайдемо взаєморозуміння", - зазначив голова облдержадміністрації.

Азаров вважає безпрецедентним підвищення кредитного рейтингу України

Прем'єр-міністр України вважає безпрецедентним недавній факт підвищення міжнародними агентствами кредитного рейтингу України. Азаров нагадав, що "на жаль, за останні два роки кредитні рейтинги України опускалися шість разів,.. і наші попередники опустили їх до дефолту". При цьому Азаров підкреслив, що саме завдяки довірі з боку міжнародного співтовариства до нового уряду України відбулося підвищення кредитного рейтингу України.

"Політична стабілізація на Україні, прихід до влади уряду, якому інвестори довіряють, привели до безпрецедентного - за один тільки тиждень декілька міжнародних агентств двічі підвищували наш кредитний рейтинг. Це реакція на ті зміни у політичній системі, які відбулися", - вважає прем'єр-міністр.

Він запевнив, що уряд скористається правильно цією довірою. "Як ми збираємося цим скористатися? Ми збираємося і надалі проводити роботу, яка має викликати довіру. Робота полягає у тому, що уряд повинен бути прагматичним, повинен працювати над створенням і ухваленням реалістичного бюджету", - сказав Азаров. І додав, що уряд "повинен працювати над реформами і, таким чином, ми створюватимемо в країні хороший, сприятливий інвестиційний клімат, і це найголовніше наше завдання".

На думку глави уряду, "завдяки цьому в країну прийдуть інвестиції, і не тільки прийдуть чужі інвестиції, а й активізується і внутрішній інвестиційний механізм, а це означатиме тільки одне – прискорення темпів економічного зростання і можливість вирішення соціальних питань".

Як повідомлялося, 18 березня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило суверенний кредитний рейтинг України за національною шкалою з "uaBBB" до "uaA". За інформацією S&P, це стало наслідком підвищення суверенних рейтингів України за міжнародною шкалою: за зобов'язаннями в іноземній валюті — до "B-/C", за зобов'язаннями в національній валюті — до "В/В" 11 березня 2010 р.

11 березня ц.р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило суверенний кредитний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "CCC+/С" до "B-/C", а суверенний кредитний рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті – з "В-/С" до "В/В". Прогноз за рейтингами – "позитивний".

Крім того, 17 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз рейтингів України з "негативного" до "стабільного".

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті "B-" і короткостроковий рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті "B". Країнова стеля України підтверджена на рівні "В-".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1026 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ