Сб, 2024-04-20, 00:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 17 » Українську електронну базу даних сертифікації знищено. Невідомі вкрали всю інформацію
17:52
Українську електронну базу даних сертифікації знищено. Невідомі вкрали всю інформацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  

   Електронну базу даних сертифікації УкрСЕПРО знищено, повідомив перший заступник генерального директора державного підприємства "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" Сергій Доротич, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами начальника юридичного відділу держпідприємства Богдана Лавренюка, в середу, 11 серпня, комісія, очолювана в.о. гендиректора УкрНДНЦ Володимиром Стулеєм у присутності голови Держспоживстандарту Олега Поволоцького (звільненого постановою уряду того ж таки дня) розкрила серверну кімнату, в якій перебував головний сервер системи сертифікації УкрСЕПРО, після чого з апаратурою працювали невідомі люди.

"Сторонні люди прийшли об 11.00. У присутності Поволоцького заблокували поверх, усунули співробітників. Після цього невідомі відчинили двері серверної за допомогою болгарки, лома, провели якісь операції з сервером, підключали до нього обладнання, відключали компоненти", - зазначив начальник сектору забезпечення бланками суворої звітності УкрСЕПРО, присутній при подіях.

До вечора приміщення було опечатано печаткою №3. Всіх співробітників відправили додому. На ранок те саме приміщення було опечатано печаткою №4. Що вночі робили з апаратурою - невідомо, але наступного дня сервер вже не функціонував", - додав чиновник.

При цьому він наголосив, що і Стулея, який очолює комісію, і заступника гендиректора з правових питань УкрСЕПРО Юрія Радченка, який брав участь у проникненні до серверної, було призначено на свої посади керівництвом Держспоживстандарту напередодні подій.

"Нас не пускають в будівлю центру. Але вчора я розмовляв зі співробітником Служби безпеки України, який проводить розслідування. Він повідомив мені, що базу даних УкрСЕПРО фізично знищено", - сказав Доротич.

При цьому він уточнив, що в базі зберігалася інформація про всі сертифікати якості, видані на всі види продукції протягом минулих років. "Тепер неможливо перевірити, на підставі чого видавався той чи інший сертифікат, чи дійсний він. Це вже не кажучи про те, що інформація була комерційною таємницею", - наголосив він.

За словами Доротича, з 13 серпня Держспоживстандарт запровадив новий порядок видачі сертифікатів відповідності якості, згідно з яким документи видаються регіональними відділеннями без фіксації в електронній базі даних.

Кабінет міністрів 11 серпня звільнив від обов'язків голови Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарту) Олега Поволоцького.

Довідка

УкрСЕПРО — українська національна система сертифікації, роботи в якій визначають 149 органів з сертифікації продукції (робіт, послуг) та 811 випробувальних лабораторій (центрів).

Головним інститутом в системі Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики з розробки науково-методичних та організаційних засад сертифікації продукції, послуг, систем якості є Український науково-дослідний інститут стандартизації, сертифікації та інформатики (УкрНДІССІ).

УкрНДІССІ здійснює інформаційне забезпечення підприємств і організацій з питань сертифікації.

Сертифікація - діяльність уповноважених органів з підтвердження відповідності товару (роботи, послуги) обов'язковим вимогам стандарту і видачі документа відповідності. Для сертифікації продукції використовуються різні нормативно-технічні документи, стандарти, а стосовно експортної продукції, крім перерахованих, і міжнародні та національні стандарти інших країн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ