Чт, 2024-04-25, 12:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 23 » Україну віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович вже бачить в Енергетичному союзі
13:02
Україну віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович вже бачить в Енергетичному союзі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Євросоюз розглядає Україну як партнера у межах створення Енергетичного союзу. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, виступаючи в Інституті міжнародної економіки Петерсона у четвер, 22 жовтня 2015 року, у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Коли йдеться про Енергетичний союз, то ми дуже свідомі того, що не можемо розглядати тут лише нас самих - у межах Європейського Союзу. Як я вже багато разів говорив, Енергетичний союз не зупиняється на кордоні Євросоюзу. Адже ми бачимо, як такі країни, як Україна, Молдова, країни Східних Балкан, наші середземноморські партнери, хочуть узяти участь у цьому проекті", - сказав віце-президент Єврокомісії.

Він наголосив, що в питанні енергетичної безпеки ЄС приділяє велику увагу допомозі партнерам, зокрема, Україні.

Як повідомив 5 жовтня 2015 року начальник Управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян, завдяки співпраці з Європейським енергетичним союзом Україна сподівається знизити вартість імпортного газу.

Довідка

Енергетичний союз ЄС є комплексною програмою, яка передбачає низку законодавчих, адміністративних і технологічних рішень, що сприятимуть завершенню формування єдиного європейського енергетичного ринку, створенню всеохоплюючої енергетичної інфраструктури, що забезпечать максимальне зменшення від зовнішньої (як стверджують організатори, насамперед, російської) залежності та формування консолідованої позиції країн-членів ЄС у сфері енергетики.

Європейська Комісія започаткувала роботу Енергетичного союзу 4 лютого, його рамкову стратегію ЄС було затверджено 25 лютого.

У квітні 2014 року, тобто після початку військового вторгнення РФ в Україну, голова уряду Польщі, а нині президент Європейської Ради Дональд Туск закликав країни ЄС об'єднатися в енергетичний союз, який допоміг би знизити залежність європейських країн від постачань газу з Росії.

"Незалежно від того, як будуть розвиватися події в Україні, один урок вже зрозумілий: надмірна залежність від російських енергоносіїв робить Європу слабкою. А Росія не продає свої товари дешево, принаймні не всім. Це аксіома економіки - постачальник, що посідає панівне становище, може піднімати ціни і скорочувати постачання", - зазначав він. Розбудовувати енергетичний союз, заснований на принципах солідарності і спільних економічних інтересів, польський прем'єр пропонував, за аналогією з Банківським союзом або створеним раніше Євроатомом, який контролює торгівлю ураном.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: віце-президент Єврокомісії Марош Ше, Україна, Енергетичний союз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ