Пт, 2024-04-19, 15:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Україну визнано однією з найменш конкурентоспроможних країн світу
16:39
Україну визнано однією з найменш конкурентоспроможних країн світу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародний інститут управлінського розвитку опублікував новий рейтинг найбільш конкурентоспроможних країн світу. Україна посіла 57-ме місце з 59 країн, які взяли участь у дослідженні, Росія, у свою чергу, 49-те, а Казахстан - 36-те місце, повідомляє Корреспондент.

Лідерами рейтингу цього року стали Гонконг і США, а торішній переможець Сингапур - посів третє місце. Також до десятки потрапили Швеція, Швейцарія, Тайвань, Канада, Катар, Австралія і Німеччина.

Як зазначають дослідники, загальну конкурентоспроможність США врятували ефективність їхніх бізнесу і державної моделі. У більш розвинених країнах (Японія, Бельгія, Ірландія, США, Німеччина та ін.) уряд відстає від бізнесу в ефективності. Швейцарія в Європі стала винятком.

З країн колишнього Радянського Союзу найвищу позицію посіла Естонія - 33-тє місце.

Нагадаємо, за останній рік, за оцінками Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), рівень конкурентоспроможності України знизився.

Зниження рейтингу України пов'язане з чотирма комплексними показниками: погіршення інституційного розвитку, макроекономічної стабільності, розвитку фінансових ринків і ефективності товарних ринків. У складі першого з них окремо стоять ефективність держорганів у регуляторній сфері, захист прав власності, незалежність судової влади, упередженість в ухваленні рішень держорганів і корупція, довіра до правоохоронних органів і прозорість державної політики.

Серед макроекономічних факторів, що сприяли погіршенню рейтингової оцінки, - дефіцит бюджету, зростання державного боргу, невисокий рівень національних заощаджень і висока інфляція.

Слід також зазначити, що Україна за 2010 рік поліпшила на дві позиції свій показник у рейтингу за умовами ведення бізнесу, піднявшись до 145-го місця серед 183 країн-учасниць, повідомив Світовий банк (СБ) з посиланням на черговий звіт Doing Business 2011. Згідно з повідомленням, максимальне поліпшення в Україні зафіксовано за критерієм "умови для старту бізнесу" - на 18 позицій, до 118-го місця. Країна також піднялася на дві позиції за критерієм "дозвіл будівництва" - до 179-го місця.

Водночас падіння зафіксовано за критерієм "закриття бізнесу" - на п'ять позицій, до 150-го місця; за критерієм "реєстрація власності" - на чотири позиції, до 164-го місця; за критерієм "доступність кредитів" - на дві позиції, до 32-го місця і за критерієм "захист інвестицій" - на одну позицію, до 109-го місця.

Оцінка системи оподаткування в Україні збереглася без змін - країна на 181-му місці.

За підрахунками СБ, в Україні передбачено 135 податкових платежів на рік, тоді як в інших країнах Східної Європи і Середньої Азії - в середньому близько 41,7, а в розвинених країнах - 14,2. При цьому на здійснення всіх цих розрахунків підприємствам доводитися витрачати близько 657 годин на рік (313,9 і 199,3 години відповідно).

Середня ставка податку на прибуток, згідно з повідомленням, в Україні тепер на рівні 10,4%, тоді як у європейських і азійських сусідів країни - 9,8% і 16,8% відповідно. Водночас податкове навантаження на фонд оплати праці в Україні перебуває на рівні 43,3%, що набагато вище, ніж в інших країнах Східної Європи і Середньої Азії і в розвинених країнах - в середньому 22,9% і 23,3% відповідно.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ