Сб, 2024-04-27, 07:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 8 » Улітку в Києві працюватиме 11 пляжів, список готовий
20:33
Улітку в Києві працюватиме 11 пляжів, список готовий
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

8 травня, до літнього сезону 2011 р. столичний КП "Плесо" готує 11 централізованих пляжів і 14 зон відпочинку біля води, повідомляє УНІАН з посиланням на заступника гендиректора КП "Плесо" Дениса Рудника.

В порівнянні з минулим роком, коли підготовчими роботами до відкриття купального сезону охоплювалося 12 централізованих пляжів Києва, цього року, ухвалено рішення відмовитися від підготовки території пляжу біля озера Сонячне. Число підготовлюваних зон відпочинку залишається таким же, як торік.

"Сонячне - це проблемне озеро. Як відомо, це колишній кар'єр, і там немає водообміну і, на жаль, все ті відходи, які можуть туди потрапити, залишаються в нім. З кожним роком вода погіршується...", - стверджує Рудник.

"Ми можемо запевнити, що ніяких стоків стічних вод в озеро немає. Є централізована каналізація підприємства, яке розташоване на території озера ("Будинок Рибака"). Якщо таке відбувається, то це трапляється у виняткових випадках, і ми на це відразу реагуємо. Був такий випадок буквально торішньої осені, коли з'явилася пляма нафти, ми відразу направили матеріали в СЕС, і це було ліквідовано", - додав він.

Як заявив представник "Плеса", на прилеглій до озера території підприємством буде організована зона відпочинку, але санепідстанція заборонить там купатися.

Таким чином, до літнього сезону планується підготувати пляжі:

Черторий (парк Дружби Народів), Пуща-Водиця (ставок на р. Горенка), Вербний (оз. Вербне), Молодіжний, Дитячий, Золотий, Венеція, Передміська Слобідка (у Гідропарку), "Райдуга" на (оз. Райдужне), Тельбін (оз. Тельбін), Центральний (о. Труханов).

Як проінформував Рудник, значна частина підготовчих робіт на територіях пляжів вже виконана, і після 10 травня всі необхідні документи планується передати в санепідстанцію міста для отримання офіційних дозвільних паспортів на користування пляжами для оздоровлення і відпочинку жителів столиці.

"Купальний сезон оздоровчий починається, коли середня температура води досягне 18 градусів. Приблизно до цього періоду мають бути отримані всі санітарні паспорти на пляжі. Орієнтовно це десь з 15 по 30 травня", - відзначив заступник гендиректора КП "Плесо". Він чекає, що, якщо вдасться "вирішити питання з питною водою, то абсолютно можливо, що всі пляжі отримають санпаспорти". Зокрема, на Вербному на сьогоднішній день труби проведені, але Київводоканал не включає подачу води через технічні неполадки, пояснив Рудник.

Він нагадав, що торік з 12 пляжів, які готувалися до літнього сезону, санпаспорти отримали лише 5.

Тим часом Рудник запевнив, що стягнення плати за вхід на пляж є незаконним: "По-перше, хочу сказати, що платний вхід на пляж - це грубе порушення закону, Конституції України, які свідчать, що громадяни України мають безперешкодний доступ і безкоштовно можуть користуватися водними ресурсами. І ми різними способами боремося з тим, щоб пляжі київські, не тільки в Гідропарку, а взагалі, всі були безкоштовними. Були прецеденти торік, коли два чи три пляжі зробили платний вхід. І звичайно, це грубе порушення, з яким ми боремося".

У випадках порушення законодавства він закликав повідомляти про факти на підприємство. "Усі пляжі безкоштовні", - підкреслив Рудник.

Крім того, він повідомив, що в бюджеті Києва на поточний рік передбачено для КП "Плесо" лише 27 млн. грн., що повинно забезпечити виплату заробітної плати його працівникам (штат 565 осіб). На підготовку до купального сезону засоби не передбачені, і всі роботи підприємство виконує за власний рахунок.

Тому цього року оновлюватися інвентар пляжів не буде, хоча на підприємстві визнають, що він в жалюгідному стані". Зокрема, катамарани, яких на балансі КП "Плесо" 35 штук, планують зберегти в Гідропарку для прокату за рахунок передачі їх в оренду приватним підприємцям.

"Вони в жалюгідному стані. Ще виробництва 70-х років. Тому ми ухвалили рішення цього року їх віддати підприємцям в оренду, щоб вони вклали гроші, і їх відремонтували, і забезпечили таку послугу, як прокат катамаранів. З приводу вартості, то це буде від 15 до 30 гривень за годину Але цю цифру формує підприємець, з яким укладено договір", - сказав Рудник.

Крім того, за його словами, підприємці, зокрема в Пущі-Водиці, планують докуповувати нові сучасні катамарани до тих, які відремонтують.

Атракціони передбачаються поки лише на двох централізованих пляжах - в Гідропарку і на пляжі "Наталія" на Оболоні.

Як повідомлялося 20 серпня 2010 року відразу на чотирьох популярних пляжах Києва у тому числі і в Гідропарку було введено заборону на купання через виявлену у воді кишкову паличку. У тому ж році в дніпровській воді на території Запоріжжя і взагалі був виявлений холерний вібріон. Втім, головний санврач тоді запевнив, що він не є небезпечним.

Немає нічого дивовижного, що Київ не входить в рейтинг найліпших пляжних міст світу від National Geographic. У 2010-му році рейтинг очолила Барселона, в якій налічується 8 піщаних міських пляжів. Одними з найчистіших у Європі визнано пляжі Кіпру.

У 2010 році за станом на 7 червня в Україні працював 271 пляж (30,1% від загальної кількості) - 245 на морському і 26 на річковому побережжі. Київські пляжі не можуть конкурувати за своєю чистотою і високою культурою відпочинку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 946 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ