Пт, 2024-04-26, 22:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » В ООН переконані, що епідемія ВІЛ вже відступає
11:47
В ООН переконані, що епідемія ВІЛ вже відступає
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

В ООН запевняють, що внесок у боротьбу зі СНІДом окупається. Про це заявив Мішель Сідібе з UNAIDS, представляючи останню доповідь Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДУ (UNAIDS), повідомляє Бі-Бі-Сі.

Кількість нових ВІЛ-інфікованих і кількість смертей від СНІДу у всьому світі скорочується, свідчать дані, опубліковані у доповіді.

Минулого року ВІЛ заразилися 2,6 млн людей. Це приблизно на 20% менше, ніж в апогеї епідемії СНІДу в 1999 році. Кількість смертей через СНІД скоротилася майже на 20% за останні п'ять років і склала 1,8 млн в 2009 році, а загальна кількість людей, які живуть з ВІЛ, стабілізувалася.

"Світ починає обертати розповсюдження ВІЛ назад", - вважають автори доповіді. У той же час, вони говорять про те, що 33 млн людей, які живуть з ВІЛ, як і раніше дискриміновані.

У новій доповіді зазначається, що кількість людей, які приймають антиретровірусні препарати, зросла з 700 тис людей в 2004 році до більше 5 млн в 2009.

Найсерйозніша ситуація продовжує залишатися в країнах Африки на південь від Сахари. Зокрема, близько 70% всіх нових випадків зараження ВІЛ відбуваються саме в цьому регіоні. Проте й тут швидкість розповсюдження захворювання падає - особливо в Південній Африці, Замбії, Зімбабве та Ефіопії.

В той же час, різкий спалах нових захворювань і смертей від СНІДу спостерігається в країнах Східної Європи і Центральної Азії. Так, в Центральній і Східній Європі число людей, інфікованих ВІЛ, за останніх 10 років зросла майже втричі.

"Ми перериваємо траєкторію епідемії СНІДу нашими рішучими діями і продуманими рішеннями. Інвестиції в протидію СНІДу окупаються, але досягнення поки що крихкі - тепер питання полягає в тому, як ми всі працюватимемо для прискорення прогресу", - йдеться у доповіді.

Всього за останніх 30 років "чумою XX століття" заразилися близько 60 млн людей. Майже половина з них померли.

В той час, коли темпи розповсюдження ВІЛ-інфекції серед молоді в більшості країн падають, в Україні та Росії кількість ВІЛ-інфікованих серед молоді віком від 15 до 24 років продовжує зростати. Наразі ООН закликає країни світу радикально змінити підходи до лікування ВІЛ/СНІДУ: здешевити лікування, спростити процедуру надання медичної допомоги інфікованим і пришвидшити діагностику.

Як наголошувалося, в Україні епідемія ВІЛ/СНІДУ досягла найнебезпечніших в Європі масштабів. Експертів ООН турбує той факт, що розвиток епідемії продовжує випереджати масштаби і темпи боротьби з нею.

У свою чергу, США мають намір запропонувати Україні допомогу в боротьбі з розповсюдженням ВІЛ/СНІДУ і туберкульозу, збільшивши об'єм технічної допомоги для України на 10 млн доларів.

За даними Мінохоронздоров'я, в Україні зафіксовані 101,2 тис ВІЛ-інфікованих та 11,8 тис хворих на СНІД. Проте, за інформацією недержавних організацій, реальна кількість ВІЛ-інфікованих втричі більша. В данному випадку наша країна знаходиться на другому місці в Європі після Росії.

1 грудня у всьому світі відзначають День боротьби зі СНІДом. В минулорічній доповіді UNAIDS та Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) про ситуацію з ВІЛ у світі, зазначалося, що Східна Європа залишається єдиним регіоном в світі, де темпи розповсюдження ВІЛ продовжують зростати. При цьому практично у всіх регіонах світу помітне уповільнення темпів розповсюдження ВІЛ/СНІДу.

Кількість нових щорічних випадків зараження вірусом імунодефіциту знизилась на 17% в порівнянні з 2001 роком. У той же час, в Україні кількість інфікованих тільки зростає.

В Україні кожного місяця реєструється близько 1,6 тис нових випадків зараження ВІЛ. До того ж, на думку європейських фахівців, в Україні до 70% носіїв ВІЛ не знають про свою хворобу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1056 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ