Пт, 2024-03-29, 15:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 15 » В Україні розвивається рух за відставку міністра - "українофоба"
17:34
В Україні розвивається рух за відставку міністра - "українофоба"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


В Україні шириться громадська компанія за відставку міністра освіти й науки Дмитра Табачника, якого вважають антиукраїнськи налаштованим. Акція розпочалася із західних областей України і поширюється далі на схід країни.
Рух "За Україну!" ініціює проведення позачергової сесії Тернопільської обласної ради з розгляду питання про вимогу відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки України.

Як повідомляє офіційний сайт "За Україну!", за словами депутата Тернопільської облради, координатора Громадського руху "За Україну!" з молодіжних питань Степана Барни, ініціювати розгляд питання щодо перебування Табачника на посаді міністра його спонукали численні звернення громадських організацій та студентської молоді.

"Новий міністр освіти за своєю суттю є українофобом, який ставить під сумнів існування української нації і не сприймає територіальної цілісності України, – зазначив Барна. - Окрім того, новий уряд вже задекларував свою позицію щодо скасування освітніх реформ Вакарчука, зокрема – проведення зовнішнього незалежного тестування".

Також стало відомо, що лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко закликає облради звернутися до керівництва держави з вимогою звільнення міністра освіти Дмитра Табачника. Відповідне звернення він спрямував депутатам обласних рад.

Кириленко нагадав, що зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення Табачника, але висловив переконання, що для реалізації цього наміру потрібні "рішучі й скоординовані дії всіх небайдужих людей".

"Такі дії під гаслом "Стоп Табачник!" вже розпочинаються по всій Україні. Я переконаний, що позиція обласних рад відіграє далеко не останню роль у процесі усунення українофоба Табачника з міністерської посади", - заявив він.

Водночас у понеділок Івано-Франківська облрада ухвалила звернення до президента Віктора Януковича, спікера Володимира Литвина і прем'єра Миколи Азарова з вимогою звільнити Табачника.

"Заявляємо рішучий протест проти перебування Табачника на посаді міністра освіти і науки і просимо звільнити його з цієї посади", - сказано у зверненні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Протест депутатів викликали заяви Табачника "про черговий перегляд історії України, про зміну мовної концепції в освіті і, нарешті, спробу ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання знань учнів".

Водночас кілька десятків молодих людей зібралися біля пам'ятника Івану Франку у центрі Львова з плакатами "Геть україножера!", на яких розміщена фотографія Табачника.

Акція проходила під гаслом "Студенти проти русифікації, корупції і переписування історії". Під час заходу проводився збір підписів за відставку Табачника.

Зазначимо, що у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про звільнення міністра освіти Табачника. Проект зареєстрував голова депутатської групи "За Україну!" Кириленко.

17 березня відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради, під час якої буде розглянуто одне питання - Звернення до президента України Януковича, прем‘єр-міністра Азарова, голови Верховної Ради Литвина "Про звільнення з посади міністра освіти і науки Дмитра Табачника".

Раніше Дмитро Табачник у своїй статті " Від Ріббентропа до Майдану", опублікованій у вересні минулого року в газеті "Известия", зазначав: "Як вже показала Велика Вітчизняна війна, а потім і розвиток пострадянської України, галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України... Наші союзники і навіть брати - їхні вороги, а їхні "герої" (Бандера, Шухевич) для нас - убивці, зрадники і поплічники гітлерівських катів".

Табачник є одним з самих ярих прихильників надання російській мові статусу державної. Та і в цілому культурна політика міністра в корені відрізняється від тієї, що проводилася попередньою владою. Крім того, Табачник не одноразово фігурував у різних кримінальних справах, які послідували після президентських виборів 2004 року. Призначення Табачника на урядову посаду є однією з найвиразніших ознак реваншу "біло-блакитних".

Кампанія "Табачник - пішов геть!" стартувала на Волині

У Луцьку стартувала молодіжна кампанія "Табачник - пішов геть!". Про її початок оголосили сьогодні на прес-конференції активісти ВМГО "Національний Альянс", які й виступили ініціаторами акції, передає УНІАН.

У заяві Волинської обласної організації "Національний Альянс", зокрема, йдеться, що міністр освіти і науки "Дмитро Табачник як ініціатор руху "За нейтральну, позаблокову Україну!" здійснив чимало, щоб на відповідному рівні популяризувати російський напрямок політики та знівелювати ідею євроінтеграції України...". Ініціатори акції закликали всіх "почати спротив і змусити владу відмовитись від спроб українофобської ревізії освіти, зокрема через призначення міністром Табачника".

Як заявив член ради ВМГО "Національний Альянс" Павло Данильчук, на 17 березня запланований черговий етап акції - пікетування у Києві будівлі Міністерства освіти і науки.

У Луцьку молодь проведе аналогічну акцію під стінами управління освіти і науки та Волинського національного університету імені Лесі Українки.

За словами Данильчука, у разі, якщо Табачника не звільнять, молодь та інтелігенція переходитимуть до радикальніших кроків - голодовки.

Львівські студенти провели "АнтиТабачну кампанію"

Сьогодні у Львові студенти вищих навчальних закладів та представники молодіжних організацій провели акцію під назвою "АнтиТабачна кампанія", вимагаючи звільнення з посади міністра освіти та науки України Дмитра Табачника.

На площі біля пам'ятника Івану Франку, навпроти центрального корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка, було розгорнуто плакати з написами "Ні заТабаченню освіти", "Проти русифікації, корупції, перепису історії", "Табачник - україножер" та встановлено символічний "Пункт прийому радянської макулатури", де проводився збір на макулатуру книжок з історії СРСР і КПРС, творів Леніна тощо.

"Попередньо ми планували акцію спалення цієї пропагандистської літератури, однак вирішили її не проводити. Той же самий Табачник порівнює галичан з нацистами, а спалення - це нацистський метод боротьби. Ми здамо книжки на макулатуру. Можливо, з них вийдуть хороші українські підручники", - зазначив у коментарі журналістам голова Львівського обласного осередку Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень.

Як зазначили організатори, це був перший етап "АнтиТабачної кампанії" у Львові, і вони мають намір продовжувати акції до звільнення Табачника з посади міністра освіти "та призначення на його місце справжнього фахівця".

Напередодні осередок спротиву з вимогою негайної відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки cтворили херсонські студенти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1221 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ