Чт, 2024-04-25, 13:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » В Україні відзначають День свободи. Янукович вирішив проігнорувати річницю Помаранчевої революції
19:39
В Україні відзначають День свободи. Янукович вирішив проігнорувати річницю Помаранчевої революції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У понеділок, 22 листопада, в Україні відзначають День свободи. Президент Віктор Янукович не планує роздавати нагороди та брати участь в урочистих заходах до Дня Свободи, повідомила заступник голови адміністрації президента Ганна Герман, передає Радіо "Свобода".

"Президент привітає і полетить до Брюсселя", - сказала вона. "За останній час нагороди були дуже девальвовані, дуже багато їх роздавали. А потім, як можна нагороджувати за свободу? Свобода - це щось таке, що мусить бути, і без цього не буде України", - наголосила Герман.

День Cвободи започаткував попередній президент України Віктор Ющенко у 2005 році - на згадку про те, як 22 листопада 2004 року на центральних майданах українських міст зібралися для захисту своїх виборчих прав тисячі українців. Це був початок Помаранчевої революції. Її результатами стала перемога Ющенка у третьому турі президентських виборів та поразка на тих виборах Януковича.

22 листопада цього року на Майдані Незалежності заплановані святкові виступи творчих колективів. А ввечері у столичному Будинку вчителя виступатимуть Євген Сверстюк, Олесь Доній, Володимир В'ятрович, Марія Бурмака, Тарас Чубай, сестри Тельнюк, Ніна Матвієнко і тріо "Золоті ключі", Ігор Жук.

Президія політичної ради партії "Наша Україна"привітала українців з річницею Помаранчевої революції - Днем Свободи. "Цей день постав з великої людської волі і він належить людям - усім, хто вийшов на Помаранчеві майдани, і кожному, хто відчув єдність з долею рідної країни і солідарність з рідним народом. Для України це свято мало, має і буде мати надполітіческое і понадпартійною значення, оскільки стосується особистостей, кожного з нас, нашого громадянської та національної гідності", - йдеться у привітанні партії.

У ньому також відзначається, що п'ять років Україна жила в умовах свободи, і "ми вірили, що наша свобода - незворотна. Найважливіший урок, який дали нам останні п'ять років, - це урок відповідальності, яку зобов'язані нести перед загальною свободою усі - від найвищого керівника до звичайного громадянина".

"Зараз в Україні руйнується свобода. Влада робить тотальний наступ на наші цінності, громадянські і виборчі права, на підприємців малого та середнього бізнесу, які створюють засади громадянського суспільства, а значить представляють основну загрозу для нинішньої влади", - підкреслюється в заяві.

Ющенко називає Майдан своєю найбільшою політичною гордістю. "Я на все життя збережу як предмет моєї найбільшої політичної гордості, що це було в Україні, і до нього причетний", - сказав Президент.

А президент Янукович цього дня відвідає Брюссель (Бельгія) для участі в саміті Україна - ЄС. У ході візиту він також проведе зустрічі з керівництвом Євросоюзу. Водночас, Янукович визнає демократичні надбання Помаранчевої революції і вважає, що їх потрібно продовжувати.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ