Пт, 2024-03-29, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Венеціанська комісія рекомендує Україні продовжити конституційну реформ
18:24
Венеціанська комісія рекомендує Україні продовжити конституційну реформ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Венеціанська комісія рекомендує Україні продовжити конституційну реформу шляхом внесення змін через Верховну Раду. Про це повідомив директор-секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт на прес-конференції в Києві за результатами місії Венеціанської комісії з оцінки ситуації в Україні після скасування Конституційним Судом політреформи 2004 року, передає УНІАН.

- Венеціанська комісія сподівається, що КС розгляне строк повноважень ВР
- КС обіцяє задовольнити Центрвиборчком

"Такі процедури змінюються демократичним шляхом. Тобто Верховна Рада повинна затвердити зміни до Конституції двома третинами голосів. В Україні відбулося не так, а Конституція була змінена рішенням КС", - сказав він.

"Отже, було б бажано, щоб ситуація на цьому не зупинялася і тривала далі з конституційною реформою у Верховній Раді і приймалася двома третинами голосів", - зазначив Маркерт.

У той же час, представник Венеціанської комісії підкреслив, що цей інститут не має повноважень давати оцінку рішенню Конституційного Суду. На його думку, з політичної і демократичної точки зору, скасування реформи КС є не зовсім задовільною ситуацією.

Маркерт нагадав, що Венеціанська комісія відпочатку критично ставилася до конституційних змін, прийнятих у 2004 році, оскільки вважала, що такі зміни приведуть до конфліктів між різними гілками влади.

"Але це не означає, що ми захищали повернення до Конституції 1996 року. У той же час, Венеціанська комісія підтримувала зміни, спрямовані на розширення повноважень парламенту, і рекомендувала передбачити більше стримувань і противаг повноважень президента", - зазначив він.

"Отже, одна з головних рекомендацій наших експертів - не зупинятися на цьому Україні, а продовжувати демократично конституційну реформу", - сказав Маркерт.

Він повідомив, що це попередні висновки експертів, які після завершення візиту до Києва будуть зведені в проект остаточного висновку, який буде прийматися на сесії Венеціанської комісії 17-18 грудня.

Венеціанська комісія сподівається, що КС розгляне строк повноважень ВР

Венеціанська комісія сподівається, що КС розгляне подання Центрвиборчкому щодо строку повноважень Верховної Ради нинішнього скликання. Про це заявив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт на прес-конференції в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, в першу чергу Конституційний суд повинен дати своє рішення ", - сказав він.

Таким чином, Маркерт відповів на питання про те, чи буде Венеціанська комісія давати будь-які рекомендації про дату чергових парламентських виборів в Україні.

"Я дуже сподіваюся, що Конституційний Суд ухвалить своє рішення до того, як відбудеться сесія Венеціанської комісії, і тоді відпаде необхідність нам взагалі висловлювати свою думку з цього приводу", - додав він.

КС обіцяє задовольнити Центрвиборчком

Подання ЦВК до Конституційного Суду з приводу дати наступних парламентських виборів буде розглянуто найближчим часом. Як розповіли в прес-службі КС, глава суду Анатолій Головін на зустрічі з представниками Венеціанської комісії заявив, що "рішення за поданням Центрвиборчкому буде прийнято найближчим часом", пише "Комерсант-Україна".

"Слід зазначити, що, згідно з розміщеною на офіційному сайті КС інформації, подання ЦВК на засіданнях суду ще не розглядалося і як і раніше знаходиться на вивченні колегії суддів", - йдеться у публікації.

Як відомо, раніше глава Центрвиборчкому Володимир Шаповал звинуватив Конституційний Суд в ігноруванні свого подання щодо виборів і нехтуванні суспільними потребами.

Раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляв, що питання щодо проведення виборів Верховної Ради у 2011 році може виникнути знову, якщо парламент не зможе в лютому 2011 року прийняти зміни до Конституції.

Опозиція вже заявляла про свій намір оскаржувати в суді бездіяльність Центральної виборчої комісії у разі її відмови оголосити 22 листопада про початок виборчої кампанії до парламенту.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1120 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ