Пт, 2024-03-29, 02:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 28 » Весна руйнує українські дороги та унікальні печери Солотвино
14:25
Весна руйнує українські дороги та унікальні печери Солотвино
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У Житомирській області через підйом рівня води в річках затоплено три переливні мости на дорогах загального користування, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України в неділю.
Так, затоплено два мости через річку Тетерів і міст через річку Случ.

Крім того, в Харківській області введено обмеження швидкісного режиму на семи дорогах державного значення у зв'язку з деформацією дорожнього покриття.

Через інтенсивне танення снігу і підняття рівня води в річках в Луганській області закритий рух на 13 автодорогах місцевого значення; у Полтавській і Житомирській областях обмежений проїзд на трьох підтопленних ділянках місцевих доріг; у Миколаєвській області обмежений проїзд легкового автотранспорту на одній дорозі місцевого значення.

В Івано-Франківській, Волинській, Полтавській і Сумській областях обмежений рух транспортних засобів по вагових параметрах на період весняного відтавання грунтів.

Різке збільшення потоку води в солотвинську шахту, де функціонувала унікальна дитяча алергологічна лікарня, і відсутність коштів на усунення цієї небезпеки, призведе до скорого затоплення об’єкту, впевнені місцеві експерти, повідомляє " Дзеркало Тижня".

"Ситуація з шахтою катастрофічна, — стверджує колишній головний інженер шахти Віталій Шенишнюк. — На початку лютого ц.р. різко збільшився водопритік у шахту №8 — до 280 кубів на годину. Зараз він трохи зменшився, але затоплено насосну станцію, яка перебувала на нижньому горизонті. Тому воду не відкачують, вона йде у шахту. Якщо не вжити швидких радикальних дій на зниження води у шахті та в урочищі "Чорний мочар", шахта буде приречена. А Закарпаття позбудеться останньої алергологічної лікарні".

На унікальному характері об’єкту, який невдовзі буде втрачено, наголосив лікар місцевої алергологічної лікарні Ярослав Чонка.

"Абсолютно чиста сіль, постійно стабільна температура повітря — 22 градуси. А повітря у 50 разів чистіше, ніж у будь-якій операційній. За півстоліття існування лікарні нагромаджено неоціненний досвід лікування хворих. При цьому лікування у підземних лікарнях малих дітей дає 95-відсотковий результат. Тому буде дуже прикро, якщо шахту закриють", — заявив лікар.

На думку старшого наукового співробітника ВАТ "Гірхімпром" Василя Дяківа, найкращий вихід із ситуації — будівництво нової шахти, яка була б розрахована виключно на лікування. Але на це потрібно, мінімум, 2 млрд. грн. Крім того, процес забере близько п’яти-десяти років. Тому було розроблено проект із пониження водопритоків, які ведуть до шахти, що дозволить подовжити її вік.

Для оперативного реагування в МНС <а href="/ukraine/23mar2010/wyffrichh.html">створено 8 оперативних регіональних підрозділів, в яких сконцентровано 46925 осіб, з яких 21620, - це рятувальники, а решта - працівники Міністерства оборони, Міністерства транспорту, інших відомств. Також для швидкого реагування в цих регіонах зосереджено майже 3,5 тисяч одиниць спеціальної техніки, понад 60 плавзасобів, на чергуванні знаходиться 6 вертольотів і три літаки Міністерства з надзвичайних ситуацій.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1206 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ