Чт, 2024-04-25, 05:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 17 » Відключення електрики спровокувало нові безлади в Греції
11:17
Відключення електрики спровокувало нові безлади в Греції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сутички грецької поліції з демонстрантами, які виступали проти заходів суворої економії, прийнятих урядом Греції, відбулися у вівторок увечері в центрі Афін. Спецназу довелося застосовувати світлошумові гранати для розгону групи молодих людей, які кидали в поліцейських каміння біля грецького парламенту, передає ИТАР-ТАСС.
Сутичка сталася під час маршу активістів профспілки держслужбовців, в якому брали участь близько двох тисяч осіб. Про постраждалих не повідомляється, затримані дві людини, передає Радіо Свобода.

Держслужбовці протестують проти заходів зі скорочення преміальних і святкових виплат, в результаті якого працівники держсектора втрачають приблизно один місячний оклад (близько 8% річного доходу). Аналогічний марш відбувся і в північній грецькій столиці - Салоніках. Там інцидентів не було зафіксовано.

Заходи грецького уряду, спрямовані на скорочення дефіциту держбюджету Греції з 12,7% до 8,7% ВВП цього року, дістали схвалення в Євросоюзі, проте сприйняті місцевими профспілками з осудом.

У одноденному страйку у вівторок брали участь медсестри грецьких лікарень, і близько 400 членів профспілки медиків пройшли мирним маршем перед міністерством охорони здоров'я і соціальної допомоги Греції.

Крім того, в рамках протестів проти політики суворої економії сьогодні продовжать 48-годинний страйк працівники Державної енергетичної корпорації (DEI), які у вівторок провели відключення електрики у кількох районах Салонік.

"Відключення неминучі через 48-годинний страйк, який розпочали сьогодні працівники DEI. Генерувальні потужності та імпорт енергії недостатні для того, щоб повністю покрити передбачений попит", - йдеться в повідомленні компанії, передає РИА "Новости".

Відключення проводилися протягом трьох годин увечері, коли споживання досягає пікових значень. У багатьох районах країни електрику відключали на годину.

Одинадцять електростанцій по всій Греції беруть участь у страйку проти стабілізаційних заходів уряду, який у боротьбі з безпрецедентною економічною кризою знизив державні витрати та урізав доходи держслужбовців. Тимчасом зарплати і пенсії в DEI вищі за середні по Греції приблизно на третину.

Компанія просить жителів вживати заходів обережності, щоб відключення не завдали шкоди. Так, пропонується не користуватися ліфтами, які можуть застрягнути між поверхами через відключення електрики. Громадян також просять вимкнути з розетки прилади, яким можуть пошкодити перепади напруги.

"Обмежуючи себе у споживанні енергії до мінімально необхідного рівня і не використовуючи приладів, які споживають багато електроенергії, ви допомагаєте скороченню відключень", - мовиться в заяві компанії. Очікується, що відключення продовжаться в середу.

У четвер проведуть страйки таксисти і власники бензоколонок, які незадоволені законопроектом, згідно з яким їм доведеться в обов'язковому порядку видавати касові чеки за надані послуги. Зараз вони виписують квитанції тільки на прохання самих клієнтів.

Незадоволена і впливова Елладська православна церква, якій тепер доведеться платити 20-відсотковий податок на доходи від своєї великої нерухомості.

За останній місяць в Греції пройшли вже два загальнонаціональних страйки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1059 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ