Чт, 2024-04-18, 08:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Виставку юних українських художників відкрили в штаб-квартирі ООН
21:14
Виставку юних українських художників відкрили в штаб-квартирі ООН
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Художню виставку "Віра.Надія.Любов." у будівлі Генеральної Асамблеї ООН відкрив благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" за підтримки МЗС України.

Вперше в Нью-Йорку Фонд Янковського представив експозицію, що складається з 60 картин фіналістів Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Віра.Надія.Любов.", який традиційно Фонд провів навесні 2015 року. Найбільший в Україні конкурс дитячих малюнків за два місяці зібрав понад півтисячі картин юних українців, передає Gazeta.ua.

24 листопада в холі Delegates Entrance Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, на церемонію відкриття виставки зібралися голови і члени постійних делегацій при ООН, співробітники Секретаріату ООН, дипломати, журналісти, художники і галеристи. Також з експозицією ознайомився голова 70-ї ювілейної сесії Генеральної асамблеї ООН екс-спікер парламенту Данії Могенс Люккетофт.

Урочистий вечір відкрив постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв. Він наголосив на важливості подібних культурних ініціатив у побудові кращого взаєморозуміння між народами.

Звертаючись до гостей вечора, засновник фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський сказав: "Моя країна – Україна переживає драматичні події. Для нас дуже важливо зберегти цілісність країни, недоторканність її кордонів, єдність її громадян, які хочуть миру і спокою.

Особливо яскраво всі ці бажання проявляються в дитячих картинах. Тема виставки – універсальна і зрозуміла на всіх мовах. Віра освітлює нам шлях, Надія дає сили, Любов зігріває теплом. "Віра.Надія.Любов." – це те, чого так не вистачає моїй країні і всьому світу. Упевнений, що подивившись ці картини, ви переконаєтеся, що українські діти, так само, як і діти всього світу мріють про мир і процвітання, спокій і достаток. І ми, дорослі повинні виконати їхні мрії, зробити все, щоб мир запанував в Україні і на всій Землі".

Художній куратор виставки, відомий київський галерист, художник Євген Карась розповів гостям про особливості дитячого погляду на світ, безпосередність сприйняття навколишньої дійсності і дивовижної сміливості палітри фарб в дитячих картинах.

Гостей вечора вразила своїми щирими емоціями і високим професійним рівнем творчість юних українців. Після закінчення вечора гості ще довго не розходилися, знову і знову повертаючись до дитячих картин і фотографуючи їх на мобільні телефони.

Нагадаємо, Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку був заснований Благодійним фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" в 2013 році, з метою відкриття та підтримки дитячих талантів у сфері образотворчого мистецтва. Щороку організатори запрошують в журі конкурсу визнаних експертів у сфері мистецтва, серед яких вже були – галерист Євген Карась, поет і видавець Іван Малкович, телеведуча Слава Фролова.

Крім цього, вже традиційно, після фіналу конкурсу кращі дитячі роботи організатори демонструють на однойменній виставці, яка подорожує не тільки по Україні, але й далеко за її межами. У попередні роки виставка переможців побувала в Бельгії, Польщі, Франції.

Нагадаємо, у жовтні в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбулася виставка "Україна і ООН: об`єднані миром". Проект був присвячений 70-річчю Організації Об`єднаних Націй і висуненню кандидатури України на місце непостійного члена Ради Безпеки ООН на період 2016-2017 рр. /ukraine/06oct2015/vistavkaradbez.html.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: штаб-квартира ООН, виставка юних українських художникі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ