Сб, 2024-04-20, 01:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 1 » Всією Італією вперше страйкують іммігранти
17:15
Всією Італією вперше страйкують іммігранти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Перший 24-годинний страйк працівників-іммігрантів проходить сьогодні в більш як у 60 містах Італії. У такий спосіб маніфестанти намагаються привернути увагу "до важливого внеску іммігрантського населення в соціально-економічне життя країни"., йдеться в заяві організаційного комітету "Перше березня - день без нас", передає ИТАР-ТАСС.
Подібну акцію протесту вирішено влаштувати в рамках боротьби проти расизму, а також, щоб привернути увагу корінних італійців до проблем іммігрантів. Організатори страйку вважають, що Італія, "проживши день без нас, нарешті зверне на нас увагу".

Громадську ініціативу, що зародилася спонтанно й набула поширення за допомогою інтернету та соціальної мережі Facebook, підтримала низка суспільно-політичних організацій Італії, а також політичні партії, включаючи опозиційну Демократичну партію, і найбільші профспілкові об'єднання країни.

У рамках загальної акції заплановано низку ініціатив. Так, у місті Варезе на півночі Апеннін іноземці готують "етнічний обід" для працівників наглядової поліції; в Трієсті на Адріатичному узбережжі на кордоні зі Словенією іммігранти змивають расистські написи зі стін міських будівель; в Болоньї відкривається фотовиставка "Нові італійці"; в Мілані іноземці навчають своєї мови всіх охочих просто на площах.

Рівно о 18.30 (19.30 за київським часом) учасники у різних містах випустять у небо повітряні кульки жовтого кольору.

Згідно з останніми статистичними даними, кількість іммігрантів в Італії далі зростає і становить 7,1% населення країни, яке перевищує 60 млн (тобто понад 4 млн осіб). Найчисленнішою вважають румунську громаду, за нею йдуть албанці, марокканці. за останні кілька років значно зросла кількість вихідців з країн Східної Європи та колишніх республік Радянського Союзу (зокрема, українців, молдаван). При цьому двоє з трьох іммігрантів, за статистикою, мають роботу.

Іноземні працівники вносять помітний внесок в італійську економіку, стверджують фахівці Національного статистичного інституту. Крім того, іммігрантські родини є основним джерелом приросту щораз старішого італійського населення.

Нинішній правоцентристський уряд Сільвіо Берлусконі провадить досить жорстку антиміграційну політику в боротьбі з потоком незаконної імміграції, здебільшого з африканського континенту. За твердженням міністра внутрішніх справ Італії Роберто Мароні, іммігранти - основна причина зростання злочинності на Апеннінах.

Одночасно з Італією страйк іммігрантів оголошено у Франції, Іспанії та Греції.

За даними AFP, Італія - четверта в світі країна, після США, Канади та Франції, за кількістю нелегальних іммігрантів. Багато хто з них обирає цю країну для початку маршруту, що веде до інших країн Європи.

2008 року Рада міністрів Італії оголосила надзвичайний стан у зв'язку з безперервними потоками нелегальної імміграції. А торік у травні нижня палата італійського парламенту ухвалила закон, який передбачає кримінальну відповідальність нелегальних мігрантів на території країни.

У листопаді 2008 року правоцентристська коаліція на чолі із Сільвіо Берлусконі здобула перемогу на дочасних виборах у квітні цього року багато в чому завдяки обіцянці покласти край неконтрольованій імміграції.

19 листопада 2008 міністр у справах праці й добробуту Італії Мауріціо Сакконі запровадження обмежень на в'їзд іммігрантів, які приїжджають до країни для працевлаштування. оголосив про

У січні на півдні Італії, у місті Розарно, спалахнув бунт іммігрантів - переважно вихідців з країн Африки, який переріс у масовий безлад. Безпосереднім приводом до бунту стало поранення невстановленими особами з рушниці чоловіка з Того - одного з небагатьох іммігрантів з дійсним дозволом на проживання. А в лютому масові бійки в середовищі іммігрантської молоді сталися у Мілані на півночі Італії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1045 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ