Чт, 2024-04-18, 21:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 10 » З Казахстаном Україна підписала угоду про ремонт та виготовленні літаків "Ан" в Астані
11:06
З Казахстаном Україна підписала угоду про ремонт та виготовленні літаків "Ан" в Астані
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Державний концерн "Укрспецекспорт" і підприємство "Казахстанська авіаційна індустрія" підписали Угоду про створення та функціонування в Астані сервісного центру з обслуговування літаків типів Ан-26, Ан-72, Ан-74. Документ підписано 9 жовтня 2015 року під час у рамках офіційного візиту до Казахстану президента України Петра Порошенка, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, ця угода стала результатом домовленостей, досягнутих на V засіданні спільної Українсько-казахстанської міжурядової комісії з питань взаємотехнічної співпраці, й зорієнтована на довгострокову співпрацю в авіаційній сфері.

Згідно з домовленостями, мова йде не лише про організацію першого в Азії сервісного центру з обслуговування літаків типу "Ан" в Астані, а й постачання Україною технічної документації і технологічного устаткування. Угода також передбачає відпрацювання питання технічного обслуговування та дослідження технічного стану військово-транспортних літаків Ан-26 і Ан-27, надання послуг з їхньої офіційному ремонту та інші послуги.

Як повідомлялося, 12 травня Кабінет міністрів України передав держпідприємство "Антонов", що входить до авіахолдингу "Антонов", до складу державного концерну "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни.

За словами Порошенка, таке об'єдання забезпечить відродження української авіаційної галузі, забезпечивши "Антонов" держзамовленнями та контрактами з країнами-членами НАТО.

Україна зацікавлена у виробництві літаків серії "Ан" у Казахстані

Україна планує налагодити з Казахстаном співробітництво у сфері авіабудування, повідомив радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Олег Яковенко.

"Йдеться про налагодження та створення на базі авіаційного технічного центру в Астані технічного обслуговування літаків "Ан", і, звичайно ж, стратегічні можливості є в постачанні готових літаків, таких як Ан-148, Ан-158 і в новій українській розробці - це Ан-178, літака, який було показано на виставці Ле Бурже", - сказав Яковенко в п'ятницю, 9 жовтня, на Казахстансько-українському бізнес форумі в Астані.

Окрім того, "є можливості щодо безпосереднього складання українських літаків у Республіці Казахстан", повідомив Яковенко.

"Багато років тривають переговори щодо створення виробництва літаків Ан-140, Ан-100 в РК (Республіці Казахстан - ред.). Я сподіваюся, що найближчим часом тут буде продовжено співпрацю", - додав радник міністра.

Він вважає, що Україна одна з небагатьох країн світу, яка має повний цикл виробництва літаків - від проектування до випуску готової продукції, що свідчить про великі перспективи співпраці з Казахстаном.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Астана, Україна, казахстан, угода, виготовлення літаків Ан, ремонт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ