Пт, 2024-03-29, 06:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 1 » З МВФ Україна продовжує внутрішнє узгодження оновленого Меморандуму
19:33
З МВФ Україна продовжує внутрішнє узгодження оновленого Меморандуму
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Наразі профільні міністерства України продовжують узгоджувати остаточний текст оновленого Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, і остаточних термінів завершення цього узгодження та підписання меморандуму немає. Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Качур, передає УНІАН.

"На сьогоднішній день ведеться робота щодо остаточного тексту меморандуму. Кожне профільне міністерство переглядає свою частину й уточнює формулювання. Як тільки цей процес буде завершено, будемо підписувати меморандум", - сказав Качур.

За його словами, остаточного дедлайну для завершення цього процесу та підписання меморандуму немає, при цьому текст повинен бути узгоджений усіма сторонами. "Немає узгодженого тексту – немає підписаного документа. У меморандумі є конкретні позиції, які запропоновані МВФ за результатами їхнього аналізу, тому кожне профільне міністерство має прийняти для себе рішення, узгоджувати його чи ні", - додав він.

Також Качур повідомив, що принциповою була позиція МВФ про ухвалення збалансованого бюджету України, який вже прийнято й відповідає вимогам Фонду.

"Ми не готові назвати точну дату підписання меморандуму, а транш буде лише після його підписання. Ми не бачимо можливості роботи українського уряду й Мінфіну без програми підтримки МВФ", - резюмував він.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,11 млрд доларів США за поточним курсом) з першим траншем на 5 млрд доларів спершу передбачала щоквартальний перегляд програми, а також виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,63 млрд) та зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

10 лютого директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд занепокоєний розвитком ситуації в Україні, ослабленням реформи державного управління і відсутністю ефективної боротьби з корупцією, у зв'язку з чим фонд може призупинити програму співпраці з Україною, оскільки дуже складно буде її реалізувати.

Того ж дня президент України Петро Порошенко провів з нею телефонну розмову, у якій обговорювалися українські реформи. "Голова держави наголосив, що Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу в стосунках між урядом та парламентською коаліцією. Президент наголосив на необхідності перезавантаження Кабінету міністрів без дострокових парламентських виборів, які лише поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ", - передали у прес-службі президента.

Президент України і директор-розпорядник МВФ домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу відносинам з Міжнародним валютним фондом. Вони також погодилися щодо необхідності термінового ухвалення українським парламентом усіх реформаторських законів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: МВФ, внутрішнє узгодження оновленого Мем, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ