Сб, 2024-04-20, 03:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 26 » За події 9 травня у Львові засудили ще двох "свободівців"
17:22
За події 9 травня у Львові засудили ще двох "свободівців"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Суд присудив до адміністративного арешту представників ВО "Свобода" Назарія Семчія й Олега Новоставського, через події 9 травня у Львові. Відповідне рішення 25 травня виніс Личаківський районний суд Львова, повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу партії.

Суд розглянув справу проти двох членів ВО "Свобода" про адміністративне правопорушення за "злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції".

"За результатами розгляду справи суд вирішив застосувати до Семчія та Новоставського стягнення у вигляді адміністративного арешту терміном відповідно 7 і 10 діб", - зазначають у "Свободі".

"Попри те, що ч.1 ст.32 КУпАП передбачає застосування адміністративного арешту лише у виняткових випадках за окремі види адміністративних правопорушень, суд не звернув на це уваги та визнав недостатньою мірою покарання адміністративне стягнення у формі штрафу чи виправних робіт", - зазначив адвокат "свободівців" Руслан Валько.

"Ми вже готуємо апеляції на ці постанови суду і оскаржуватимемо їх", - додав він.

Нагадаємо, що, незважаючи на заборону місцевої влади Львова на проведення будь-яких акцій 9 травня, представники проросійських організацій Криму "Русское единство" і "Родина" 9 травня приїхали до Львова для святкування Дня Перемоги. Після того як вони розгорнули на Пагорбі слави 30-метровий червоний прапор, сталася сутичка між активістами цих організацій і представниками ВО "Свободи".

У сутичці постраждали 17 осіб. Одного із членів "Свободи" було госпіталізовано з кульовим пораненням з травматичного пістолета.

Голова МВС Анатолій Могильов заявив, що події у Львові 9 травня були заздалегідь спланованою акцією з боку праворадикальних сил і що масового виїзду ліворадикальних сил до Львова на 9 травня не було.

Тим часом у Львові почалися затримання представників ВО "Свобода" й інших учасників сутички у Львові на День Перемоги.

Так, 15 травня міліція затримала і силоміць доставила до Львівського міськуправління міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" - братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Проти депутатів порушили кримінальну справу за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України, тобто "за умисне спричинення працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень при виконання ними службових обов'язків". Ця стаття передбачає покарання обмеженням свободи або позбавленням волі на строк до 5 років.

19 травня Личаківський районний суд Львова ухвалив застосувати до депутатів братів Ковалівих як запобіжний захід утримання під вартою у Львівському слідчому ізоляторі №19.

А 20 травня затримали Степана Підкуймуху, коли той прибув до Львівського міського управління міліції на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня в Львові. На знак протесту проти незаконного затримання він оголосив голодування.

Прокуратура порушила проти нього кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу: йому інкримінують "хуліганство" й "організацію групових дій, які призвели до грубого порушення громадського порядку". Максимум, передбачений за статтями, - позбавлення волі терміном до чотирьох років.

Усього міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ