Чт, 2024-04-18, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Захист Тимошенко не бачить доказів її провини у протоколі допиту Дубини
16:11
Захист Тимошенко не бачить доказів її провини у протоколі допиту Дубини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захисник лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко Сергій Власенко здивований, що витік інформації з протоколу допиту екс-голови НАК "Нафтогаз Україна" Олега Дубини з'явився практично одночасно із заявою Генеральної прокуратури України про завершальну стадію розслідування справи щодо газових контрактів 2009 року, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже "люблю" такі збіги, коли спочатку перший заступник генпрокурора коментує ситуацію, а потім раптом з Генпрокуратури йде витік інформації у вигляді опублікованого протоколу, саме такого, який найбільш вигідний слідству", - сказав він у будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України в Києві в четвер.

Власенко наголосив, що, проаналізувавши протокол, "можна поставити низку запитань". "Дубина зазначив, що після того, як він нібито не захотів підписувати контракт після розмови з Тимошенко, він зателефонував Віктору Ющенку, і Ющенко йому сказав - я все знаю, підписуй. Тоді в мене виникає запитання: хто ж тоді здійснював тиск на пана Дубину: Тимошенко чи Ющенко, який останній дав йому вказівку підписувати контракт?" - висловив подив Власенко.

З іншого боку, за словами захисника Тимошенко, "Генеральна прокуратура України тлумачить цей протокол допиту так, як вважає за необхідне". "Я не бачу там тих звинувачень, про які говорить Генеральна прокуратура. Я вважаю, що Олег Дубина - кваліфікована людина, яка б не зраджувала державних інтересів для того, щоб залишитися на посаді. Я думаю, що там інші питання", - зазначив Власенко.

Також, за його словами, в цьому протоколі Дубина вказав на те, що ціна в 235 доларів за 1 тис куб м, якщо б контракт було укладено строком на 1 рік за цією ціною, то це його б влаштовувало. "Згідно з довідкою, яка є в матеріалах справи та стосується обчислення так званих збитків, фахівці, які були залучені Генеральною прокуратурою, встановили, що в 2009 році Україна одержувала газ за ціною 233 долара за 1 тис куб м, тобто нижче, ніж та ціна, про яку Дубина говорив, що вона практично ідеальна".

Власенко також наголосив, що Дубину допитували не один раз і було проведено очну ставку між ним та Тимошенко. Він наголосив, що за змістом очна ставка продемонструвала, що "свідчення Дубини дещо змінилися порівняно з тим протоколом, який на сьогодні опубліковано".

Нагадаємо, 19 січня 2009 року голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина й керівник ВАТ "Газпром" Олексій Міллер підписали контракт купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки.

У квітні 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році". Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

Крім того, кримінальну справу за перевищення влади і службових повноважень було порушено проти колишнього голови правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Дубини.

Юлія Тимошенко погрожувала екс-голові Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Олегу Дубині звільненням у разі його відмови підписати в січні 2009 року контракти з російським "Газпромом". Про це в ході засідання тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин підписання газових контрактів між НАК "Нафтогаз України" і компанією "Газпром" за часів прем'єрства Юлії Тимошенко повідомив заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко уже заявляв, що газові угоди 2009 року були підписані під особистим тиском Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ