Пт, 2024-03-29, 02:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 28 » Закон "Про систему іномовлення України" Порошенко підписав
20:31
Закон "Про систему іномовлення України" Порошенко підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про систему іномовлення України", який був ухвалений Верховною Радою 8 грудня.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

На переконання президента, закон є важливим для України. "Сьогодні в умовах гібридної війни це питання виживання нашої країни, питання ефективної протидії пропагандистській роботі, яку здійснюють проти нашої країни, витрачаючи десятки і сотні мільйонів, пропагандисти країни-агресора", – сказав президент під час підписання закону в ході зустрічі з міністром інформаційної політики Юрієм Стецем та першим заступником голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформаційної політики Ольгою Черваковою.

Основним критерієм роботи іномовлення має бути об`єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні – впровадження реформ, оборонну політику держави. "Саме це має бути критерієм ефективності інформаційної політики. Ми не маємо копіювати пропагандистські методи країни-агресора. Навпаки – наші журналісти мають доносити правду про війну в Україні і тим самим завойовувати довіру на відміну від пропагандистів", – наголосив глава держави.

Президент подякував усім, хто долучився до підготовки закону, – народним депутатам та Міністерству інформаційної політики.

Своєю чергою Стець запевнив главу держави, що за два місяці буде завершено реформу іномовлення в Україні. "Про Україну мають знати не тільки як про країну, у якій зараз є велика кількість проблем, а й про її історію, культуру, привабливість, хороший інвестиційний клімат, можливості туризму і про те, що тут живуть добрі і хороші люди", – сказав він. Стець відзначив, що Порошенко стояв біля витоків свободи слова в Україні, що мало історичне значення для держави. Він висловив переконання, що підписання закону, спільна робота президента, народних депутатів і уряду над документом дадуть результат вже найближчим часом, йдеться в повідомленні.

Червакова зазначила, що "мультимедійна платформа, іномовлення України – це фактично промо-агенція України в світі. І це дуже суттєва допомога українській дипломатії на міжнародній арені, яка зараз з усіх сил намагається донести правду про Україну до світових лідерів".

Вона запевнила, що Комітет ВР зі свободи слова триматиме на контролі виконання закону і, у разі необхідності змін, діятиме відповідно. "Ми обов`язково робитимемо цю роботу. Для нас це справа честі, це справа не тільки нашої репутації – це справа репутації країни у світі", – додала вона.

Окрім цього, під час розмови президент також зазначив необхідність відновлення українського мовлення у звільнених від окупації районах Донбасу, донесення правди про ситуацію на окуповані території, побудову для цього відповідної інформаційної мережі.

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 грудня ухвалила Закон "Про систему іномовлення України" (№ 2334а).

Ним визначено, що систему державного іномовлення України складають державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (МПІУ) та Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ".

При цьому зазначається, що МПІУ створюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" і підпорядковується центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Законом забороняється втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій у діяльність суб’єктів державного іномовлення з метою встановлення цензури, попереднього контролю чи незаконного впливу на зміст інформації, що поширюється суб’єктами державного іномовлення України.

Законом визначено, що програмна політика МПІУ спрямовується на досягнення мети та завдань її діяльності і має забезпечувати аудиторії можливість формувати власний незалежний погляд на події та явища. При цьому зазначено, що МПІУ не повинна підтримувати політичні партії чи інші політичні об’єднання, релігійні організації.

Згідно з законом, що джерелами фінансування діяльності суб’єктів державного іномовлення можуть бути: кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції; кошти, отримані від трансляції реклами; плата за надання у користування авторських та суміжних прав; кошти державного бюджету; добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертви фізичних та юридичних осіб (крім анонімних пожертв); інші надходження, не заборонені законодавством.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: закон, Про систему іномовлення України, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ