Пт, 2024-04-19, 14:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 17 » Законопроект щодо спрощеного прийняття Криму до складу РФ з Держдуми відкликано
19:48
Законопроект щодо спрощеного прийняття Криму до складу РФ з Держдуми відкликано
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
 Законопроект про спрощений порядок приєднання до РФ нових суб'єктів, внесений раніше групою депутатів від "Справедливої Росії", відкликаний з Держдуми РФ.

Про це в понеділок 17 березня повідомив журналістам голова думського комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Володимир Плігін, передає ИТАР-ТАСС.

Парламентарій пояснив, що в даний час цей документ знаходиться на розгляді Венеціанської комісії, він включений до порядку її найближчого засідання 21 березня.

"Наскільки мені відомо, автори законопроекту відкликали його. Вважаю, комітет отримає відповідні листи найближчим часом", - сказав Плігін.

Таким чином, констатував він, предмету для розгляду Венеціанською комісією не існує.

Парламентарій уточнив, що в розміщеному на її сайті проекті висновку Венеціанської комісії щодо законопроекту йдеться, що ініціатива "справоросів" несумісна з нормами міжнародного права, у проекті резолюції міститься заклик до влади РФ не приймати законопроект.

Наприкінці лютого "справороси" внесли до Держдуми поправку до закону 2001 року про порядок прийняття і створення нового суб'єкта в складі РФ.

"У чинному законі сказано, що на території, яка знову приєднується, може бути створений суб'єкт за угодою з тією державою, до складу якого входить дана територія, - пояснював перший заступник керівника фракції "Справедлива Росія" Михайло Ємельянов. - Процедура така: ініціатор пропозиції - органи державної влади частини іноземної держави звертаються до президента Росії. Президент повідомляє про це Раді федерації, державній думі, уряду, проводить консультації з ними".

У разі згоди з пропозицією президент вносить проект федерального конституційного закону про прийняття частини іншої держави в РФ, в якому визначаються статус, найменування та інші правові питання, уточнив він. Згідно поправці "справоросів" прийняття в РФ частини іншої держави в якості нового суб'єкта можливо і за відсутності такого міжнародного договору - в двох випадках: якщо жителі цієї території проголосували за приєднання до Росії на референдумі, або якщо є звернення до Росії легітимних органів державної влади частини іншої держави.

Проект закону мав бути розглянутий на засіданні нижньої палати парламенту 21 березня. Разом з тим, віце-спікер Держдуми від "Єдиної Росії" Сергій Железняк підкреслював, що чинне законодавство в достатній мірі регулює питання приєднання до РФ нових суб'єктів.

Зазначимо, що влада Криму не розглядає можливість проголошення незалежності республіки "за абхазьким варіантом" і вважає, що процес приєднання до Російської Федерації займе до року, заявив "прем'єр" АРК Сергій Аксьонов 14 березня в Сімферополі.

"Я думаю, що термін перехідного періоду буде до року, коли ми вже повноцінно зможемо користуватися всіма процесами, пільгами в Російській Федерації", - сказав він.

При цьому на питання про можливість "абхазького варіанту" Аксьонов відповів негативно. "Ні, у нас не буде незалежності. В даний час ми вважаємо, я особисто вважаю, що Крим має увійти як суб'єкт Російської Федерації до складу Росії", - заявив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: складу РФ, законопроект, прийняття Криму, відкликано
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ