Ср, 2024-05-01, 23:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 5 » ЗМІ: Європарламент не поспішає з резолюцією щодо України
14:33
ЗМІ: Європарламент не поспішає з резолюцією щодо України
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Європарламент планує знову відкласти схвалення резолюції про ситуацію в Україні. Резолюцію про ситуацію в Україні Європарламент планував прийняти ще в жовтні. Обговорення документа викликало палкі дебати. Тоді завдяки зусиллям українських дипломатів і соціал-демократів, що співпрацюють з Партією регіонів, Європарламент відклав затвердження документа до завершення місцевих виборів в Україні. Про це пише "КомерсантЪ-Україна".

За словами голови делегації Європарламенту Павла Коваля, в Європарламенті вирішили відкласти ухвалення документу з технічних причин до наступної сесії, яка відбудеться в Страсбурзі 22-24 листопада. Пан Коваль у п'ятницю покине Україну, а звіт місії президент Європарламенту отримає тільки в понеділок. "Для внесення пропозицій про резолюцію залишається дуже мало часу, тому політичні групи ЄП вирішили відкласти ухвалення документа до наступної сесії, яка відбудеться в Страсбурзі 22-24 листопада", - заявив євродепутат.

Тим часом віце-голова делегації Європарламенту з питань співпраці з Україною Сіїрі Овіїр (Естонія) повідомив, що існують і інші причини: "22 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, після якого може виникнути потреба ухвалити нову резолюцію щодо України. Але не можемо ж ми це робити щотижня (пленарного)! Краще пізніше утвердити повніший і продуманий документ".

Джерела видання відзначають, що головною причиною, через яку відкладається ухвалення резолюції, є бажання перенести її обговорення на період після саміту. "Звичайно, можна вже зараз заявити, що вибори були недемократичними, і зажадати політичної реакції ЄС. Це дуже зручний механізм для тих, хто не хоче зближуватися з Україною. Повірте, деякі тільки і чекають нагоди "зачепитися" за цей привід, щоб зупинити або уповільнити процес євроінтеграції країни", - розповів один зі співрозмовників газети. "Допомога Україні для відновлення економіки становить 600 млн євро. А резолюція може віддалити можливість України скористатися цим фінансовим інструментом", - додав депутат від Латвії, соціал-демократ Олександр Мірський.

Ініціаторами цього рішення відкласти резолюцію є дві групи депутатів - ті, які співпрацюють з фракцією соціал-демократів, а також представники країн Східної Європи незалежно від фракційної приналежності. Їхня мета - не допустити провалу саміту через критику ЄП на адресу української влади.

Ще в четвер, 4 листопада, в офіційному порядку денному на сайті ЄП повідомлялося, що голосування з українського питання відбудеться 11 листопада. До цього планувалося підготувати оновлену редакцію резолюції. Втім, у заявлені терміни документ не буде прийнято. "95%, що наступного тижня декларації не буде. 5% я залишаю, тому що політика - річ непередбачувана", - заявила Овіїр.

"Допомога Україні для відновлення економіки становить 600 млн євро, а резолюція може віддалити можливість України скористатися цим фінансовим інструментом", - додав депутат від Латвії, соціал-демократ Олександр Мірський.

Тим часом досі залишається під питанням, наскільки критичною стосовно України виявиться ухвалена після саміту резолюція. У співрозмовників видання в Європарламенті діаметрально протилежні прогнози з цього приводу.

Нагадаємо, за словами глави українського МЗС Костянтина Грищенка, вчора представники Європарламенту, зустрічаючись з міністром, підтвердили свою незмінну підтримку подальшому зміцненню відносин між Україною і Євросоюзом.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 946 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ