Чт, 2024-04-18, 15:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
ТОП:
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Новини науки і технології. А також останні новини, курси валют в Україні і прогноз погоди і цікаві тести.

Останні новини України, новини Росії, новини світу, новини економіки і кримінальні новини.
« 1 2 ... 107 108 109 110 111 ... 148 149 »

 

Несмотря на свой крошечный размер, P4 не является самым маленьким спутником в Солнечной системе.

 



Зі щоквартального звіту NASA відомо, що на орбіті Землі налічується понад 16 тисяч об'єктів штучного походження. Близько шести тисяч із них належать Росії, що більше, ніж у решти країн.


Американські фізики, що працюють на прискорювачі елементарних частинок Tevatron - головному конкуренті Великого адронного коллайдера, відкрили нову частинку: нейтральний чарівний ксі-баріонів. Це єдиний представник даного класу елементарних частинок, описаних прийнятою в сучасній фізиці теорією Стандартної моделі, який до останнього часу не могли знайти.


Науці поки невідомо, яким чином цим видам вдалося протриматися так довго, всупереч усім негативним і побічним ефектам нестатевого розмноження.


Космічний інфрачервоний телескоп Herschel виявив у центрі нашої Галактики перекручене кільце щільного газу, що нагадує за формою математичний символ нескінченності.


Американский исследовательский зонд Dawn ("Рассвет") - передал на Землю первый подробный снимок астероида Веста, сделанный с самого близкого в истории освоения космоса расстояния.



Науковці розробили технологію, яка дозволяє "потоковим методом" редагувати ДНК. Фахівці змогли замінити в геномі кишкової палички всі послідовності певного типу на альтернативний варіант і присвоїти нове значення "викинутої" послідовності.



Схожість характеру та загальні інтереси є запорукою щасливого сімейного життя, впевнені американські вчені з Берклі (Каліфорнія). Таким чином, вони спростували популярне твердження, що "протилежності притягуються".



Уникальная российская астрофизическая обсерватория для изучения Вселенной "Спектр-Р" ("РадиоАстрон") запущена в понедельник с космодрома Байконур и выведена на орбиту.


Дослідники виявили гігантський ланцюг підводних вулканів, розташованих неподалік від Антарктики. Всі знайдені підводні вулкани раніше не були відомі дослідникам і хоча деякі з них досягають 3000 метрів у висоту, всі вони повністю приховані під водою.



Как показывают психологические эксперименты, если люди думают, что смогут вновь обратиться к сообщаемым им фактам, они склонны запомнить, где именно их искать, а не что именно содержит полученная информация.



Исследовательский зонд Dawn вышел на орбиту вокруг второго по величине астероида Солнечной системы Весты.



Науковці ідентифікували новий вірус, що викликав спалах смертельно небезпечної пневмонії серед мавп у каліфорнійському центрі вивчення приматів, і встановили, що він може передаватися людині й далі між людьми.



Физики из Корнеллского университета (США) разработали способ скрывать события от наблюдателя в "разрывах во времени". Эффект достигается с помощью замедления электромагнитных волн и их последующего разгона до обычной скорости.



В интернете опубликованы удивительно красивые "световые карты", показывающие, насколько активно люди по всему миру пользуются социальными сетями. На эти изображения попали Европа, Северная и Южная Америка, Азия.



Те работники, чей рабочий день длится более восьми часов (при пятидневной рабочей неделе), подвержены в шесть раз более высокому риску "сгореть" из-за психического и физического истощения и стресса.



Астронавты пристыкованного к Международной космической станции (МКС) шаттла Atlantis завершили выход в открытый космос, который стал единственным за нынешнюю экспедицию и последним в истории полетов американских шаттлов.



На космодроме Байконур в среду после двукратного переноса состоялся запуск российской ракеты-носителя "Союз" с шестью американскими спутниками связи Globalstar-2.




Его создание планирует группа физиков из разных стран. Предполагается, что коллайдер будет использоваться для исследования проблем зарождения Вселенной.

 

Чтобы выйти в открытый космос, американский астронавт берет с собой зеркало, специальную подушечку для чесания и соломинку для питья.