Чт, 2024-03-28, 21:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
ТОП:
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » Новини науки і технології. А також останні новини, курси валют в Україні і прогноз погоди і цікаві тести.

Останні новини України, новини Росії, новини світу, новини економіки і кримінальні новини.
« 1 2 ... 105 106 107 108 109 ... 148 149 »


Фахівці NASA, що працюють з орбітальними телескопами "Хаббл" і "Чандра", оприлюднили світлину космічного "знаку оклику" з двох галактик, що зливаються, а також фотографію сяйливого "намиста" - планетарної туманності.




За 30 лет с момента выхода на рынок персональный компьютер прошел путь от игры в "тетрис" до предоставления возможности делать расчеты бесконечных величин. Такова эволюция, которую прошла бытовая вычислительная техника со времени появления персонального компьютера.


В рамках исследования, финансировавшегося американским космическим агентством NASA, обнаружены доказательства того, что метеориты могут быть переносчиками ДНК-компонентов, возникших в космосе.



Он вышел на край кратера Индевор, исследование которого обещает привести к беспрецедентным научным открытиям о возможном существовании жизни на Красной планете.



Американське Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору опублікувало зняті космічною обсерваторією сонячної динаміки в Сохо відеокадри, на яких зафіксовано найбільший за останні роки спалах на Сонці.


В интернете появилось видео с угрозами уничтожить Facebook, крупнейшую в мире социальную сеть, за безответственное отношение к персональным данным пользователей.



Во вторник утром на Солнце произошла самая мощная за последние пять лет вспышка. Она не представляет угрозы для людей, однако способна повредить космическую технику.




На первом плане показана Тефия, состоящая практически из одного водяного льда - она находится значительно ближе к космическому аппарату, чем второй объект. На заднем плане располагается Титан.


Метеорит взорвался в атмосфере в ночь на минувший четверг в 20 км от земной поверхности. Но, несмотря на такую высоту, раздавшийся при взрыве гром разбудил все население острова, составляющее менее двух тысяч человек.




Знімки було зроблено апаратом Mars Express ще 17 травня 2010 року, проте опубліковано тільки тепер. Зазвичай полярні регіони покриті сумішшю замерзлого вуглекислого газу і водяної криги, проте влітку весь вуглекислий газ випаровується.



Вокруг нашей планеты ученые впервые заметили тонкий пояс частиц антиматерии - антипротонов. Это открытие, о котором сообщается в издании Astrophysical Journal Letters, подтвердило теорию о том, что магнитное поле Земли способно притягивать антиматерию.

В п'ятницю, 5 серпня, міжпланетна станція "Юнона"(Juno) для вивчення Юпітера стартувала з космодрому на мисі Канаверал.

 

20 лет со дня создания первого веб-сайта отмечает сегодня мировое сообщество. 6 августа 1991 года группа инженеров Европейского центра ядерных исследований (ЦЕРН) во главе с британцем Тимом Бернерсом-Ли создала компьютерную страницу




Американські астрономи виявили в спектрі комети Єленіна (C/2010 X1 Elenin) сліди сильної отрути - синильної кислоти.К
омета Єленіна 16 жовтня 2011 року наблизиться до Землі на мінімальну відстань - 34,9 мільйона кілометрів (0,23 астрономічної одиниці).

 

 

 
5 августа с мыса Канаверал стартовала ракета-носитель Atlas V, которая вывела в космос межпланетную станцию "Юнона" (Juno), которая отправится к Юпитеру.



За словами науковців, нагромаджена світність, тобто кількість частинок, які пролетіли в колайдері, на цей момент досягла 2 зворотних фемтобарн - раніше як завдання-мінімум на 2011 рік називали 1 зворотний фемтобарн.


Государственный ракетный центр (ГРЦ) имени академика В.П.Макеева в предварительном виде разработал ударный космический аппарат для защиты Земли от угрожающих ей астероидов с помощью ядерного оружия.


Темні смуги, які з'являються на деяких схилах і кручах південної півкулі Марса влітку і зникають взимку, можуть виявитися струмками дуже солоної води.


4 серпня у всьому світі святкується День народження шампанського. Стверджується, що саме в цей день 1668 року у французькій провінції Шампань монах Періньйон винайшов цей напій.



Их исследование, основанное на компьютерном моделировании, объясняет причину разительных отличий, наблюдаемых в строении поверхности неосвещенной стороны Луны и стороны, которой ночное светило всегда обращено к нашей планете.