Пт, 2024-04-19, 04:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 5 » Ексклюзивним дистриб'ютором коньяку "Таврія" займеться Генпрокуратура
17:46
Ексклюзивним дистриб'ютором коньяку "Таврія" займеться Генпрокуратура
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат Катерина Самойлик звернулася до Генпрокуратури України з депутатському запитом, в якому вона звинувачує дніпропетровського бізнесмена Валерія Шамотія у фінансових махінаціях і укритті від оподаткування десятків мільйонів гривень прибутків.

У депутатському запиті стверджується: "Завдяки тому, що Шамотій створив мережу афільованих структур для можливості проведення різних фінансових махінацій, державний бюджет України не отримує десятки мільйонів гривень. Зарплата в корпорації "Логос" і афільованих структурах виплачується "в конвертах". Корпорація "Логос" вже довела до банкрутства Дніпропетровський інститут експериментального виноробства, який знаходиться в державній власності, залишивши 5 мільйонів гривень боргу державі".

Крім того, народний депутат Самойлик звертає увагу Генерального прокурора Олександра Медведька на те, що "пан Шамотій має намір довести до банкрутства одне з ведучих коньячних підприємств України, продукція якого добре відома не лише в Україні, але й за її кордонами – АПФ "Таврія", і просить Генпрокуратуру запобігти незаконним діям голови наглядової ради і головного акціонера "Таврії" Шамотія.

Катерина Самойлик інформує генпрокурора про те, що "Дніпропетровська компанія ТД "Маркет груп", засновником якої є корпорація "Логос", за станом на сьогоднішній день створило дебіторську заборгованість за відвантажену продукцію "Таврії" на суму 40 млн гривень", у зв'язку з чим "на профспілковій конференції трудового колективу було прийнято рішення щодо припинення відвантаження продукції заводу ТД "Маркет груп" з вимогою про повернення боргів".

У свою чергу, Валерій Шамотій спробував через господарський суд відібрати в підприємства продукцію ще на 20 мільйонів гривень, що збільшило б борг "Логосу" перед "Таврією" до 60 мільйонів.

Трудовий колектив АПФ "Таврія" звернувся з листами до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і до народних депутатів, в яких просить посадових осіб держави не допустити штучного банкрутства і зупинки унікального коньячного підприємства повного циклу. У зверненні міститься упевненість в тому, що прем'єр-міністр у свою чергу також звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою розібратися - яким чином Шамотій безкарно банкрутить успішно працюючі підприємства, через що бюджет країни щороку не отримує десятки мільйонів гривень.

Довідка

ВАТ АПФ Таврія (Нова Каховка) створено в лютому 1998 року на базі радгоспу заводу "Таврія". Підприємство займається: первинним виноробством з можливістю переробки 22 тисяч тон винограду; вторинним виноробством з обсягом випуску вин у темно-зеленому розливі до 600 тисяч декалітрів; коньячним виробництвом з виготовленням коньячних спиртів до 500 тисяч декалітрів і випуском коньяків 700 тисяч декалітрів щорічно; виробництвом міцних напоїв до 150 тисяч декалітрів.


За матеріалами: From-ua.com

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1867 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ