Пт, 2024-04-19, 16:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 12 » Проїзд в київському метро подорожчає - до 2,5 гривень
12:27
Проїзд в київському метро подорожчає - до 2,5 гривень
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У Києві знову заговорили про підвищення цін на комунальний транспорт. На сайті Київської міськадміністрації з'явився проект документу, який вносить зміни до розпорядження №90. Примітно, що саме ним були підвищені тарифи на проїзд до 1,70 грн в метро і 1,50 грн - в автобусах, тролейбусах і трамваях.

Правда, в оприлюдненому проекті ні слова про нові ціни. У документі сказано, що він підготовлений, щоб "поліпшити фінансовий стан комунальних транспортних підприємств", пише "Сегодня".

Проте, опозиція вже угледіла в цьому прямий натяк - ціни підвищуватимуться. Голова транспортної комісії Київради Дмитро Олійник стверджує, що влада планує збільшити вартість проїзду в метро вже у вересні.

"У мерії готується два документи, пов'язані з підвищенням тарифів у вересні. Розпорядження, яке поки не повністю опублікували на сайті КМДА, насправді їх і підвищить. Наскільки я знаю, поки мова йде тільки про метро. Зараз вирішується питання, на скільки зростуть тарифи", - говорить Олійник. За його словами, одночасно готується проект рішення Київради про зміни у рішенні від 30 вересня 2008 року, коли були встановлені ціни на проїзні. "Його хочуть винести на найближчу сесію в кінці серпня", - сказав Олійник.

Проте, начальник главку цінової політики Василь Яструбинський все спростовує: "Ми поки не плануємо підвищувати тарифи на громадський транспорт. В будь-якому разі, вони не регламентуватимуться саме цим розпорядженням".

Але джерело в київському метрополітені нам розповіло, що зараз вивчають можливість обмежити поїздки за проїзним квитку і впровадити тариф залежно від протяжності поїздки. Ввести таку схему оплати мерія пропонувала ще пару років тому. Передбачалося, що на вході в метро з безконтактної магнітної картки зніматиметься максимальна вартість поїздки, а на виході на неї повертатиметься частина грошей, залежно від реальної дальності поїздки. Але ціна кілометра, знову-таки, ще невідома.

Начальник метрополітену Петро Мірошников розповів, що такі плани були, але поки не обговорюються. "Я б з дорогою душею підвищив тарифи і ввів диференційовану плату, але це компетенція влади. Я можу тільки стверджувати, що економічно обгрунтований тариф на метро сьогодні - 2,52 грн. Саме такою повинна бути ціна. А ми отримуємо реально 1,37 грн з кожного пасажира, перевозячи 1,4 млн пасажирів на день, серед яких 300 тисяч пільговиків. За пільговиків нам уряд повинен платити 260 млн грн на рік, а фактично виплачує 22,5 млн грн. Компенсація за різницю в тарифах взагалі не закладена. У результаті у нас суцільні збитки".

Варто зазначити, що ціни на проїзд в київському метро набагато нижчі, ніж в підземках інших країн. Якщо у нас жетончик коштує 1,70 грн, то, наприклад, в Парижі на наші гроші - 15 грн. У Нью-Йорку - 18 грн, Стокгольмі - 20 грн, а Берліні - 21 грн. Жетончик Московського метрополітену потягне на 5,36 грн. Правда, в інших метрополітенах ціна зменшується практично удвічі, якщо купувати квиток на 5 і більше поїздок.

Але в кризу не всі кияни готові до підвищення вартості проїзду. Принаймні до тих пір, поки їхні зарплати не порівняються з берлінськими або паризькими.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1425 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ