Сб, 2024-04-20, 09:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 25 » В Україні незаконно вирізають органи з трупів і продають за кордон утридорога - ЗМІ
22:26
В Україні незаконно вирізають органи з трупів і продають за кордон утридорога - ЗМІ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Україна знову опинилася в епіцентрі міжнародного скандалу, пов'язаного з незаконною торгівлею органами померлих. Німецький тижневик Der Spiegel опублікував річний звіт компанії Tutogen, яка займається виготовленням і продажем імплантатів з цих тканин. У ньому головним постачальником матеріалу значиться Україна.

Причому, стверджується у статті, наші лікарі отримують частини тіл незаконно, не кажучи про вилучення родичам померлих або не пояснюючи їм усієї правди, користуючись тим, що "близькі все одно бачать у труні лише обличчя", пише "Сегодня".

З 2000-го займатися продажем тканин, узятих у трупа, мають право 18 наших медцентрів, але, на думку журналу, в більшості випадків роблять це нечесно. Der Spiegel пов'язує незаконний експорт Tutogen з українською компанією "Біоімплант", що працює при Міністерстві охорони здоров'я, і припускає, що обороти її сягають мільйона євро на рік. Як пише видання, якщо тіло померлого переробити і продати, то виручка може доходити до 250 тис доларів.

За словами українського судмедексперта Володимира Юрченка, з яким розмовляли німецькі журналісти, з України продовжують постачати трупи для Tutogen, і роблять це вдесятеро дешевше, ніж вони продаються Tutogen. Наприклад, препарат Tutoplast Spongiosa Block (кісткова субстанція) коштує в інтернет-аптеці до 854 євро, а українці нібито отримували за аналогічну необроблену частину трупа 26,10 євро.

Наші медики вже фігурували в скандалах, пов'язаних з торгівлею органами. У 2004 році в Києві у Олени К. у бюро судмедекспертизи попросили дозвіл на вилучення ділянок шкіри її померлого батька. Нібито для дітей, яким потрібна пересадка.

Олена підписала папери, але з'ясувалося, що, окрім шкіри, вилучили частину кісток і хрящі. Порушили справу, але вона була закрита - папери ж оформлені.

Восени минулого року в Кривому Розі прокуратура порушила схожу кримінальну справу проти співробітників бюро судмедекспертизи, яких підозрюють в тому, що вони обманом отримували у родичів померлих (17 людей) згоду на вилучення тканин. У січні справа була передана до суду і до цих пір не закрита.

За словами директора НПП "Біоімплант", доктора медичних наук Ігора Алещенка, звинувачення, озвучені в німецьких ЗМІ, - "повна маячня, яка не має під собою підґрунтя".

"Час від часу комусь вигідно роздувати скандал навколо теми про імплантацію, оскільки це дуже делікатне питання. Зараз ми займаємося виготовленням імплантатів тільки з кісткових і м'яких тканин. За декілька років виготовили близько 30 тисяч, які багатьом врятували життя. Всі "продукти" зареєстровані МОЗ і відповідають міжнародним стандартам. Оскільки ми - єдині виробники біоімплантатів в Україні, тож на нас і нападають - більше нема на кого", - говорить Алещенко.

"А що стосується письмової згоди родичів, так у законі "Про трансплантацію органів" вказано, що той, хто дає згоду, перебуває в ясній свідомості, розуміє значення своїх дій і діє добровільно. Як можна людину примусити дати такий дозвіл? За наявності цієї згоди і відсутності протипоказань перевіряється відсутність близько 50 захворювань, фахівці заготовлюють тканини", - сказав Ігор Євгенович.

З ним згоден і голова Всеукраїнської лікарської спілки Станіслав Нечаєв. "Це чергова спроба дискредитувати і очорнити українську владу перед виборами", - переконаний медик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1545 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ