Чт, 2024-04-25, 10:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 15 » Адміністрація Медведєва придбає український літак
22:12
Адміністрація Медведєва придбає український літак
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Управління справами президента Російської Федерації збирається придбати український літак Ан-158. Такий намір адміністрації Медведєва озвучив керівник справами президента РФ Володимир Кожин, повідомляє Московский комсомолец.

Російський уряд зацікавив український літак своєю зручністю і невибагливістю. "Українські колеги почали виробляти досить непоганий літак - Ан-158. І ми уважно за цим процесом стежимо. Я сам бачив новий літак, був на ньому, вивчив його", - відзначив Кожин.

За його словами, Ан-158, це близькомагістральне повітряне судно цікаве тим, що може сідати фактично на будь-якій злітно-посадковій смузі. "А в Росії сьогодні поки по пальцях можна перерахувати аеродроми, що відповідають міжнародному рівню. Більшості ще тільки збираємося модернізувати, і на це піде не один десяток років. А літати треба, і сідати треба. Отож ведемо переговори, мабуть, придбаємо цей літак", - відзначає керівник справами президента РФ.

Також Кожин прокоментував те, що одеські науковці спеціально для російських чиновників розробили інформаційно-розважальні системи, і в кожному президентському літаку буде по 20 моніторів. Зокрема він відзначив, що "одесити можуть говорити що завгодно, адже вони живуть у місті гумору та жартів". Керівництву країни ні до чого розваги на бортах. "Але коли справа дійде до замовлення, під час обговорення контракту ми дивитимемось, що розробили одесити і треба нам це чи ні", - додав Кожин.

Нагадаємо, Ан-158 - регіональний реактивний літак нового покоління, призначений для перевезення до 99 пасажирів, створений на базі Ан-148.

Як повідомлялося раніше, цього року АНТК ім. Антонова розпочав створення нового літака - транспортного Ан-178. Він стане модифікацією популярного Ан-158 і повинен замінити парк Ан-26 і Ан-32, який активно використовують ВПС Росії, країни Близького Сходу та Африки. Цілком можливо, що частково фінансування забезпечуватиме РФ.

Також цього року "Об'єднана авіабудівна компанія" (ОАК) спільно з українською компанією "Антонов" заявили про створення спільного підприємства з продажу і обслуговування літаків марки Ан та комплектуючих до них.

Створення спільного підприємства з авіабудування давно активно обговорюється. Як відомо, Росія запропонувала Україні передати 50%+1 акцій АНТК "Антонов" у власність ОАО "ОАК" в обмін на акції додаткової емісії ОАК.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1100 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ