Пт, 2024-03-29, 13:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 21 » Адміністрація Обами заплатить індіанцям 3,4 млрд дол за часи Дикого Заходу
19:54
Адміністрація Обами заплатить індіанцям 3,4 млрд дол за часи Дикого Заходу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Американська влада збирається компенсувати корінному населенню злочини, вчинені європейцями за часів Дикого Заходу. Нащадки північноамериканських індіанців отримають 3,4 млрд доларів як компенсацію за страждання їхніх предків в другій половині ΧΙΧ століття. Відповідне рішення ухвалив Сенат США.

"Ми хочемо бути упевнені в тому, що корінні американці повністю отримають компенсацію за помилки, допущені урядом США у далекому минулому", - прокоментувала рішення спікер палати Ненсі Пелосі, повідомляє Bfm.Ru з посиланням на Bloomberg.

Представники республіканської партії виступали проти виділення компенсації. Проте демократична більшість в Сенаті забезпечила ухвалення документа про виділення грошей індіанцям.

Схвалений Сенатом документ передбачає виплату грошей "за порушення прав індіанців на користування пасовищами, землями, природними ресурсами і мінеральними багатствами".

Індійці змогли довести, що всі ці порушення відбувалися з відома Міністерства внутрішніх справ, а отже відповідальність за них несе американська держава.

Корінні американці потрапили в підпорядкування відомства внутрішніх справ не по своїй волі. У першій половині ΧΙΧ століття білі колоністи почали наступ на землі американських аборигенів.

Індіанці намагалися чинити опір білим людям. Їм вдавалося знищувати окремих першопрохідців або навіть цілі містечка, проте услід за першопоселенцями зазвичай йшли численніші колоністи, яких супроводжували добре озброєні частини армії США.

Вожді окремих племен об'єднували індіанців для боротьби з колонізаторами. Історії відомі імена вождів Текумсе і Несамовитого Коня, яким вдалося ненадовго зупинити наступ білої людини. Воїни Несамовитого Коня змогли наголову розбити загін відомого своєю жорстокістю генерала Кастера (1876).

Проте навіть ця велика перемога не змогла переламати ходу боротьби. До кінця ΧΙΧ століття більшість племен були витиснені на землі резервацій, а їхні багаті території дісталися колонізаторам і чиновникам Міністерства внутрішніх справ.

Кілька місяців тому Конгрес США вибачився перед американськими індіанцями. Рішення виплатити індіанцям також грошову компенсацію у розмірі 3,4 млрд дол Барак Обама прийняв майже рік тому.

Індіанці вимагали виплатити компенсацію в обсязі 47 мільярдів доларів.

Звинувачення, висунуті американськими індіанцями, полягали в тому, що корінні жителі Америки надавали власні землі в користування великими компаніям, керованим білими. Відповідна угода була підписана в 1887 роки і мала назву акту Дауеса.

Мова йде про розподіл доходів, які уряд США протягом багатьох років отримував з використання 23 мільйонів гектарів земель. Федеральна влада уклала близько 100 тисяч угод, пов'язаних з бурінням нафтогазових свердловин, розробкою шахт, а також з сільським господарством.

Проте корінні американці, як було доведено, не мали в своєму розпорядженні всієї повноти інформації щодо обсягів природних ресурсів, що знаходилися на їхніх землях.

В той же час, за заявами корінного населення Америки, компенсації за використання земель часто не виплачувалися або виплачувалися не в повному обсязі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 977 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ