Чт, 2024-04-25, 05:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Активісти готують для Криму несподіваний варіант блокади. ВІДЕО
16:47
Активісти готують для Криму несподіваний варіант блокади. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявляє, що найближчим часом суспільство почує про нову блокаду півострова. Про це він сказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Між енергетичною та морською блокадою Криму буде ще одна блокада, і про неї скоро дізнаєтеся, зараз говорити поки що не буду. Днями про неї дізнаєтеся", – зазначив Іслямов.

"Це вже військова операція, тому я не можу поки що про це казати. Однак скажу, що морська блокада Криму вже розпочалася. Тому що турки, коли збили цей літак, який потрапив на їхню територію, уже здійснюють блокаду Босфору і Дарданеллів. Залишається тільки Керченська протока, а ми вже нею займаємося, вже зайнялися", – заявив Іслямов.

Окупаційна влада відреагувала на цю заяву арештом всього майна Іслямова. Про це повідомила так званий "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська. Ленур Іслямов сказав, що ці дії його лише розсмішили, однак не налякали.

"Що може відібрати у мене ця Няш-мяша? Нічого забрати вона не може, бо те, що Богом мені дано, Богу належить і Богу піде. І те, що вона заарештувала моє майно в Криму, для мене смішно, тому що нічого болючішого, ніж її керівники відняли у мене Крим, зробити неможливо. Я повернуся до Криму і все заберу!" – заявив Іслямов.

Раніше він заявив, що після припинення поставок товарів, продуктів і електрики в Крим із материкової України буде морська блокада півострова, в тому числі в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що з’єднує Крим із Росією, з Краснодарським краєм. Активісти акції з блокади Криму вже займаються Керченською протокою.

Чубаров: у Криму є електрика, але її віддають на війну, а не людям

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Крим може самостійно забезпечити людей електрикою в умовах енергоблокади. Про це він заявив в інтерв'ю "Медузі.

За його словами, метою енергоблокади півострова з боку українських активістів є змушування Росії витрачати кримську енергію на потреби людей, а не військових частин.

"[Блокада потрібна] для того, щоб змусити владу РФ свої обмежені ресурси спрямовувати не на війну, а на життя людей. Електроенергії, яка виробляється в Криму, більш ніж достатньо, щоб обслуговувати життєво важливі для людей об'єкти – лікарні, школи, дитячі сади; щоб люди себе почували комфортно", – сказав він.

Чубаров розповів про повідомлення голови Євпаторії про те, що з необхідних 14 мегават їм спустили 11 мегават, з яких 5 йде на військові частини, на 0,4 лікарні, 3,5 йдуть на ЖКГ, та лише 1 мегават залишається на житловий сектор, чого явно недостатньо.

"На військових йде аж 5 мегават! Нехай Росія визначиться у своїх пріоритетах", – сказав голова Меджлісу.

Також Чубаров зазначив, що таким чином активісти нагадують світові про несправедливе переслідування кримських татар та інших людей у Криму.

"Звичайно, такі наші методи неправильні. Але чи правильно було вбивати Рішата Аметова?! Ми знаємо, що (перший віце-прем'єр Криму Михайло) Шеремет і ("голова" Криму Сергій) Аксьонов знають вбивць. А те, що до людей вламуються в будинки в пошуках забороненої літератури, щоб внести страх у кримське суспільство! Хіба це не повинно нас обурювати?" – додав він.

Як відомо, у середу в Крим прибув Володимир Путін і взяв участь у запуску першої нитки енергомосту, який Росія хоче побудувати на окупований півострів. Тим не менш, переважна частина Криму все ще без електрики після того, як уночі проти 22 листопада в Херсонській області були підірвані опори ЛЕП.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: активісти, несподіваний варіант блокади, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ