Чт, 2024-03-28, 23:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Альбом "Double Fantasy", який Леннон підписав для свого вбивці, виставили на продаж
14:33
Альбом "Double Fantasy", який Леннон підписав для свого вбивці, виставили на продаж
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Копію альбому Джона Леннона "Double Fantasy", яку музикант підписав для Марка Девіда Чепмена за декілька годин до своєї смерті, виставили на продаж. Власник пластинки, чиє ім'я не називається, оцінив її в 850 тисяч доларів, передає Lenta.ru.

Примітно, що "Double Fantasy" з автографом, даним Ленноном своєму вбивці, продається не вперше. Першим продавцем альбому виступив Філіп Майкл, робочий, що знайшов пластинку на порозі будинку Леннона в Нью-Йорку, де музикант був застрелений Чепменом. Майкл продав унікальний екземпляр "Double Fantasy" в 2003 році за 165 тисяч доларів.

Тепер уже нинішній власник пластинки вирішив продати її. Нью-Йоркський продавець автографів Гері Зімет назвав чепменівську копію "Double Fantasy" з підписом Леннона "найзначнішим артефактом в історії рок-н-ролу". Він підкреслив, що заявлена висока вартість екземпляру пластинки пояснюється не тільки її унікальністю, але і тією обставиною, що саме в 2010 році, коли виповнюється 30 років з дня смерті Леннона, Марку Чепмену знову було відмовлено у звільненні з в'язниці.

Джон Леннон був застрелений 8 грудня 1980 року біля свого будинку в Нью-Йорку. Вбивцю музиканта Марка Девіда Чепмена засудили до довічного ув'язнення, яке він відбуває в одній з нью-йоркських в'язниць. У вересні 2010 року вбивця Леннона направив шосту заявку в комісію з умовно-дострокового звільнення. Наступного разу звернутися з проханням про звільнення він зможе у 2012 році.

Це небачене за своїм безглуздям вбивство вважається однією з найжахливіших сторінок минулого сторіччя. Щороку в цей грудневий день прихильники британського квартету справно шанують пам'ять свого кумира. У 2007 році в Лондоні сумній даті була присвячена виставка фотографій Джона Леннона, що раніше ніколи не демонструвалися, зроблених в різні періоди сімома закодонними фотомайстрами.

А в 2008 році не відомі раніше фотографії одного з найзнаменитіших музикантів XX століття і його дружини Йоко Оно були виставлені на торги на лондонському аукціоні "Бонемс". У 2008 році також продали аудіозапис п'яного Джона Леннона, який виконував пісню Ллойда Прайса "Just Because", за 30 тисяч доларів.

У 2009-му році в Залі слави рок-н-ролу в Нью-Йорці відкрилася виставка пам'яті екс-соліста групи The Beatles, присвячена 9-и останнім, "американським" рокам життя музиканта. Публіці були представлені не тільки гітари, рукописи і піаніно Леннона, але і його одяг, який вдова Йоко Оно отримала з рук медиків після вбивства.

А в серпні 2010 року лист, написаний Джоном Ленноном після розпаду легендарної групи The Beatles в 1970 році, знайшов свого адресата через 34 роки. Лідер легендарної "четвірки з Ліверпуля", що розпалася на той момент, написав відповідь британському фолк-музиканту Стіву Тілстону. Тілстону був всього 21 рік, коли його почало непокоїти питання, чи не перешкодять слава і багатство його подальшому творчому зростанню. Про свої сумніви початківець-музикант написав у США Леннону.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 931 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ