Пт, 2024-04-26, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 29 » БЮТ пропонує скасувати Податковий кодекс. На думку Литвина, це неможливо
18:45
БЮТ пропонує скасувати Податковий кодекс. На думку Литвина, це неможливо
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Фракція БЮТ наполягає на скасуванні Податкового кодексу. Як повідомив на Погоджувальній раді лідер фракції Іван Кириленко, відповідний проект постанови вже зареєстрований у Верховній Раді, передає "Українська правда".

На його переконання, крім того, що сам документ є неприйнятним, через відсутність Податкового кодексу зривається процес ухвалення бюджету на наступний рік.

- Литвин вважає, що скасувати Податковий кодекс неможливо, і пожалівся, що підприємці за нього не голосували
- Литвин пропонує провести додаткове засідання ВР 8 грудня. Заради бюджету

"Чи матимемо ми якісний бюджет на наступний рік? Питання риторичне. Наша позиція чітка - наші депутати, які в темі, авторитетно ставили питання про зняття з розгляду цього документу", - зазначив лідер фракції. "Ми сьогодні наполягаємо, щоб його було скасовано, і є проект постанови з цього питання", - сказав Кириленко.

За його словами, якщо Верховна Рада не підтримає проект постанови опозиційної фракції, БЮТ наполягатиме, щоб у разі ветування кодексу президентом, питання подолання цього вето не розглядалося найближчим часом. "Хай вето це полежить, хай документ цей відлежиться", - зазначив лідер фракції.

Кириленко також додав, що вважає безперспективним ґрунтування бюджету на документі, "якого ще практично не існує і в якому закладено так багато новацій". "Ми отримаємо хаос наступного року в державі. Кому цей хаос потрібний?" - зазначив лідер фракції.

Литвин вважає, що скасувати Податковий кодекс неможливо, і пожалівся, що підприємці за нього не голосували

Спікер Володимир Литвин заявив, що скасування Податкового кодексу неможливе, оскільки це питання не залежить від парламенту. Про це він сказав на Погоджувальній раді у відповідь на ініціативу фракції БЮТ з цього приводу.

"Я думаю, що ми всі свідомі того, що сьогодні від Верховної Ради нічого не залежить, жодного рішення вона не може прийняти, поки президент або підпише закон, або його ветує. Тому давайте сприймемо це як аксіому, і будемо чекати чи підписання, чи непідписання цього документу", - зазначив спікер.

Пізніше на брифінгу, відповідаючи на запитання, чому він не зобов'язав депутатів голосувати за Податковий кодекс особисто, Литвин нагадав, що свого часу вносив проект відповідної постанови під час розгляду законопроекту про державні соціальні гарантії. "Ви пам'ятаєте, що було. Питання було заблоковано на місяць, поки не скасували цієї постанови", - зазначив він.

"Голова Верховної Ради не пастух, і він не буде ходити за депутатами і дивитися, чи голосують своєю карткою. Для мене проблема - організувати роботу Верховної Ради", - заявив спікер.

Литвин наголосив, що нині в першу чергу має стояти питання щодо виконання соціальних зобов’язань держави та наповнення Пенсійного фонду. "Не вистачало ще, щоб були проблеми з Пенсійним фондом. Тому я вважаю, що треба напрацювати зміни до цього Податкового кодексу і, якщо він буде підписаний, оперативно їх розглянути", - сказав спікер. Зокрема, за словами Литвина, ці зміни мають стосуватися спрощеної системи оподаткування.

Литвин зазначив, що особисто "не в захваті" від Податкового кодексу, однак наголосив, що люди, які протестують проти цього документу, на місцевих виборах віддали перевагу представникам тієї політичної сили, яка його розробила. "Я до цих підприємців кажу: а кого ви обирали? Якщо подвійний мандат довіри отримав той, хто отримав, значить треба виконувати волю", - зазначив спікер.

"Я був на книжковому ринку після прийняття закону. Мені жіночки говорять: "Ми ж на вас розраховували, що ж ви...?". Я їм кажу: "А я на вас також розраховував під час виборів, а ви масово проголосували як?". Тому влада така, який народ", - сказав він.

26 листопада спікер Володимир Литвин підписав і передав на підпис президентові Віктору Януковичу ухвалений парламентом Податковий кодекс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1115 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ