Ср, 2024-05-08, 21:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 12 » Бойовики 28 разів обстрілювали ЗСУ, поранено двоє військових. ВІДЕО
09:53
Бойовики 28 разів обстрілювали ЗСУ, поранено двоє військових. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції в суботу 11 лютого станом на 18.00 бойовики 28 разів обстріляли позиції Збройних сил України, втрат серед українських військовослужбовців немає, двоє поранених, повідомили в штабі АТО.

"Бойовики продовжують порушувати режим тиші і обстрілювати наші позиції з забороненого мінськими угодами озброєння ... Всього зафіксовано 28 обстрілів. На жаль, двоє наших військових поранені", - сказано у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Маріупольському напрямку з мінометів обстріляли українські позиції в районі Павлопіль. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Новотроїцьке, Гнутове, Павлопіль, Широкине і Водяне. По Широкиному вогонь вела БМП противника.

На Донецькому напрямку - з мінометів різних калібрів бойовики обстрілювали Авдіївку і Новоселівку Другу, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Піски, Авдіївку, Дослідне і Троїцьке.

За 11 днів на Донбасі загинули 9 мирних жителів, 41 поранені - Хуг

З 29 січня по 9 лютого на Донбасі був поранений 41 мирний житель, 9 загинули. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на прес-конференції в суботу, 11 лютого, в Донецьку, передає "Українська правда".

"За період з 29 січня до 9 лютого ми зафіксували наступне: підтвердили 50 випадків поранень населення, 9 з яких були зі смертельним результатом. Це неприйнятно високе число жертв. Це сталося через те, що озброєння давним-давно мало бути відведене" , - сказав Хуг.

Він також заявив, що кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі знизилася, але залишається неприйнятно високою.

"Ви знаєте про ту високу кількість порушень режиму припинення вогню, які ОБСЄ зафіксувала минулого тижня. Порушення значно знизилися за останні дні, але вони як і раніше залишаються неприйнятно високими. З півночі 9 лютого до півночі 10 лютого місія ОБСЄ зафіксувала 460 порушень режиму припинення вогню, в луганському регіоні - 55 порушень", - сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Він додав, що з півночі суботи до 01.30 місія ОБСЄ зафіксувала близько 500 порушень режиму припинення вогню.

Хуг також заявив, що ризик нової ескалації ситуації на Донбасі залишається високим.

"Причини порушень залишаються - наявність важкого озброєння на ділянках, де озброєння не повинно знаходитися. Наприклад, 5 лютого ми бачили 2 танка Т-64 в Василівці, а 3 лютого ми бачили сім гаубиць в Макіївці, 6 лютого ми бачили 11 гаубиць в Богоявленці, і це всього лише деякі з наших спостережень. і до тих пір, поки це важке озброєння знаходиться там, де не повинно знаходитися, ризик спалаху насильства залишається високим ", - сказав Хуг.

На його думку, ще одна причина, по якій ситуація може знову загостритися, - занадто близьке розташування позицій протиборчих сторін.

"Якщо ці позиції так і залишаться близько один до одного, і між ними не залишиться відстані, ризик неминучий", - заявив представник ОБСЄ.

В Авдіївці відновлено 149 будинків, перша група евакуйованих жителів готова повернуться в місто

В Авдіївці після обстрілів бойовиків відновлено 149 будинків. Про це повідомив глава Донецької облВЦА Павло Жебрівський на сторінці в Фейсбуці.

За його словами, в неділю, 12 лютого в місто планує повернутися перша група з 23 жителів, серед яких 9 дітей, які раніше покинули місто під час активізації обстрілів бойовиків.

"Деякі жителі приватного сектора відновлюють свої будинки самі, ми надаємо їм будівельні матеріали. В Авдіївці ми ремонтуємо не тільки те, що російські найманці зруйнували за минулий тиждень, але і ті понад 800 об'єктів, які були зруйновані в місті з початку російської агресії", - заявив Жебрівський.

У свою чергу керівник ВГА Авдіївки Павло Малихін в ефірі телеканалу "112 Украина" повідомив, що в неділю планують повернутися додому 30 раніше евакуйованих жителів Авдіївки, які подали відповідні заявки.

За словами Малихіна, ситуація в місті контрольована, в місті тихо, проте по підрозділах українських військових сил в Авдіївської промзоні тривають обстріли.

Відзначимо, з Авдіївки евакуювали близько 300 осіб.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріл ЗСУ, 28 разів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ