Ср, 2024-05-08, 04:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 5 » Бойовики почали штурм позицій ЗСУ в районі Авдіївської промзони. ВІДЕО
23:24
Бойовики почали штурм позицій ЗСУ в районі Авдіївської промзони. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО бойовики, попри домовленості про режим припинення вогню, розпочали штурмові дії позицій сил АТО в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів калібру 120 мм. Про це станом на вечір 4 лютого повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"Незважаючи на досягнуті домовленості щодо припинення вогню для відновлення пошкоджених електромереж у населеному пункті Авдіївка російсько-окупаційні війська грубо порушили режим "Тиша". Близько 17:30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-мм гармат та мінометів 120 мм калібру", - заявили у штабі.

"Противник навмисно зриває ремонтні роботи з метою загострення гуманітарних проблем у місті", - підкреслили у штабі АТО.

За повідомленням Міноборони України, бойовики почали штурмові дії в районі опорного пункту "Орел".

"Начальник Генштабу доповів президенту України щодо порушення режиму "тиші", якого попередньо було досягнуто... Також повідомлено СЦКК та ОБСЄ та проінформовано щодо адекватного реагування на відповідне порушення із рівнозначного озброєння, котре застосовують російсько-окупаційні війська", - зазначили у Міноборони.

За даними прес-центру штаба АТО, станом на 18:00 4 лютого зафіксовано 35 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків. На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Кам'янку і Авдіївку з танків і БМП, Новолуганське - з артилерії калібру 152 мм, Авдіївку - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Зайцеве - зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів обстріляно Чермалик, Широкине, Красногорівку, Павлопіль, Водяне, Талаківку. По Чермалику вогонь вів танк.

"У напрямку Луганська по Новозванівці вели вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град". З мінометів різних калібрів – по Богуславському, Попасній та Новозванівці. Попасну обстрілював снайпер, а по Жовтому бойовики вели вогонь із стрілецької зброї", - повідомили у штабі.

СЦКК: за 5 діб по Авдіївці випустили 7500 боєприпасів

За час загострення протистояння біля Авдіївки бойовики випустили понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння та 13 разів здійснювали штурмові дії проти позиції ЗСУ та населення в районі Авдіївки.

Як повідомляє прес-центр Міноборони України, про це 4 лютого заявив керівник української сторони СЦКК Анатолій Петренко.

"Протягом останніх 5 діб російсько-окупаційні війська 13 разів здійснювали штурмові дії, спрямовані проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районі Авдіївки. Понад 7 500 боєприпасів було випущено по Авдіївці з важкого озброєння. 3 доби, переважно вночі, велися обстріли жилих масивів. Загалом 345 тон боєприпасів – це 8 заповнених вагонів, було випущено по позиціях сил АТО та мирних мешканцях Авдіївки", - заявив він.

Петренко додав, що ситуація в Авдіївці залишається "надзвичайно складною та напруженою, але повністю контрольованою Збройними Силами України".

"Йде масове застосування важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, йдуть штурмові дії проти позицій ЗСУ, застосування важкого озброєння по житловим кварталам, руйнування цивільної інфраструктури, є жертви серед місцевого населення та серед військовослужбовців ЗСУ", - зазначив Петренко.

"ЗСУ готові до будь-якого варіанту розвитку подій, але водночас докладають усіх зусиль аби відбулося зниження напруги та продовжилося виконання Мінських домовленостей", - зазначив представник української сторони СЦКК.

Клімкін про обстріли Авдіївки та порушення "тиші": це все, що треба знати про Кремль

Глава МЗС України Павло Клімкін прокоментував порушення проросійськими бойовиками у зоні проведення АТО домовленостей про "режим тиші" для відновлення енергопостачання Авдіївки.

Як повідомляється на сторінці МЗС України у Facebook, за словами Клімкіна, "це все, що треба знати про Кремль".

"Щойно починаємо ремонтні роботи, аби допомогти населенню Авдіївки, російські маріонетки починають обстріли. Це все, що вам треба знати про Кремль", - зазначив він.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників не можуть вийти в район пошкодження ЛЕП.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: бойовики, район Авдіївської промзони, штурм позицій ЗСУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ