Чт, 2024-03-28, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Бродський розповів, чому його комбінат заборгував Пенсійному фонду 2,5 млн грн
13:55
Бродський розповів, чому його комбінат заборгував Пенсійному фонду 2,5 млн грн
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Глава Держкомпідприємництва і один з авторів Податкового кодексу Михайло Бродський зреагував на звістку про те, що Черкаський деревообробний комбінат, який належить йому, є боржником Пенсійного фонду, передає УНІАН.

Вчора на сайті ТСН з`явилося повідомлення, що деревообробний комбінат, яким володіє Михайло Бродський, не платить внесків до Пенсійного фонду з серпня 2008 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Черкаський деревообробний комбінат" заборговувало Пенсійному фонду 2 мільйони 529 тисяч гривень.

Підприємство не платило внесків в ПФ з серпня 2008 року і потрапило в список найбільших боржників в Черкасах.

Обком нагадує, раніше Бродський неодноразово заявляв, що пропагований ним Податковий кодекс переслідує мету наповнити Пенсійний фонд за рахунок малого бізнесу і "спрощенців".

Сьогодні чиновник спробував пояснити ситуацію на своєму блозі:

"Відповідаю з приводу Черкаського деревообробного комбінату. У 2008 році, коли прийшла криза, в Україні зупинився ринок ДСП і меблів. Їх практично перестали купувати. Після кризи комбінат вже два роки, як не працює. Зараз він проходить процедуру банкрутства. Після реалізації майна насамперед був би погашений борг по пенсійному фонду. До речі, його розмір насправді 1 мільйон 400 тис, інше - це нараховані пеня і штрафи".

"Визнаю, що ситуація достатньо некоректна. Ви, напевно, маєте рацію. Наступного тижня я особисто погашу з власних грошей цей борг, не чекатиму, поки буде реалізовано майно. Хоч насправді йшов звичайний процес банкрутства і борг би був погашений у будь-якому випадку", - додав Бродський.

"Між іншим, існує дві великі різниці, коли я винен і коли винне підприємство, в якому я є акціонером. У останньому випадку йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю. А свої особисті борги я завжди повертаю. До речі, коли ми купували комбінат у 2000 році, боргів у нього було 5 млн, з них більше 2 млн по зарплаті і майже стільки ж - по пенсійному фонду. І ми тоді розрахувалися по всіх боргах", - сказав голова Держкомпідприємництва.

Раніше Бродський у своєму блозі зазначив, що підприємці "фактично визнали, що майже всі торгують контрабандою на ринках, тому й не хочуть, щоб їх примушували брати накладну на товар, адже за нею можна простежити його походження".

"Ще підприємці просили навести порядок на митниці, щоб з них не здирали гроші за кожний контейнер. Для Клюєва (віце-прем'єр Андрій Клюєв) ця інформація була одкровенням", - написав Бродський.

"Думаю, тепер він дійде до президента, і з новим митним кодексом ми зможемо навести порядок на митниці", - додав він.

18 листопада п.р. Верховна Рада України ухвалила Податковий кодекс. Документом збільшено ставки оподаткування для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, а також скорочено перелік видів діяльності; реформується транспортний податок; вводяться жорсткі рамки застосування пільг; скорочується ставка податку на прибуток, однак розширяється база застосування податку; посилюється фіскальний тиск і розширюються повноваження податківців.

ПК викликав громадське обурення, масові акції протесту продовжуються по всій Україні. Підприємці висунули президенту Віктору Януковичу ультиматум - ініціюватимуть проведення Всеукраїнського референдуму про недовіру президенту і Верховній Раді, якщо Янукович не заветує Податковий кодекс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1516 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ