Вт, 2024-04-16, 07:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 26 » Даїшникам заборонили "ховатися" і "додовбуватися" до водіїв
17:21
Даїшникам заборонили "ховатися" і "додовбуватися" до водіїв
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Міністерство внутрішніх справ затвердило нову інструкцію діяльності підрозділів ДАІ, в роботу яких запровадили низку нововведень.

Тепер працівники ДАІ не мають права зупиняти автомобілі в разі відсутності талона про проходження державного технічного огляду, а також якщо номерні знаки встановлено на неналежному місці або забруднені так, що з відстані 20 м неможливо прочитати, що на них написано, пише "Комерсант-Україна".

Також працівникам ДАІ пропонується патрулювати дороги на автомобілях із увімкненими світловими сигналами синього кольору, розміщувати наряди в місцях високої концентрації ДТП та проводити профілактичну роботу з водіями.

Згідно з наказом №131 "Про затвердження змін до інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС", підписаним міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, в роботу ДАІ додано низку ключових нововведень.

Як повідомив керівник прес-служби департаменту ДАІ МВС Ігор Клопотій, нова інструкція орієнтує роботу співробітників на "профілактику ДТП і допомогу учасникам дорожнього руху". "Про якість роботи інспекторів буде свідчити зниження кількості ДТП. Ми плануємо змінити імідж служби, яка виконує каральні функції, на користь забезпечення безаварійного дорожнього руху", - уточнив Клопотій.

Крім цього, з інструкції було вилучено положення про "відкриті", "приховані" і "змішані" способи патрулювання, що дозволяють інспекторам працювати на автомобілях без спеціального кольорографічного забарвлення і розпізнавальних знаків.

Крім цього, у новому документі відсутній розділ про поквартальне планування роботи патрулів ДПС і про звітність за підсумками планового періоду.

За новою інструкцією, працівникам ДАІ дозволяється патрулювати дороги тільки на службових автомобілях з увімкненими світловими сигнальними пристроями синього кольору. Зокрема, "мигалки" на автомобілях ДПС має бути постійно ввімкнено на трасах державного значення і між стаціонарними постами в межах території обслуговування. У межах міста допускається розміщення патрулів ДПС без світлових сигналів лише в місцях підвищеної концентрації ДТП.

"Місце найбільшої концентрації ДТП може змінюватися залежно від багатьох факторів: часу доби, погодних умов", - зазначив Клопотій, додавши, що в столиці найбільш небезпечними вважаються Столичне шосе, проспект Перемоги та Кільцева дорога. Він уточнив, що в Києві для підтримання безпеки дорожнього руху щодня задіяно близько 400 співробітників ДАІ.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року було значно розширено права працівникам ДАІ: їм дозволили ховатися в кущах, зупиняти водіїв без причини і ловити на перевищенні швидкості відразу за знаком початку населеного пункту. Хоча невдовзі ДАІ спростувала інформацію про те, що даїшникам знову дозволили займатися "свавіллям".

Крім того, як повідомлялося, Конституційний суд України (КСУ) заборонив інспекторам Державтоінспекції штрафувати порушників Правил дорожнього руху (ПДР) за перевищення швидкості без складання протоколу про адміністративні правопорушення і на підставі даних автоматичної фіксації швидкості транспортного засобу.

Та нещодавно перевірка генеральної прокуратури встановила, що Департамент ДАІ МВС незаконно використовував технічні засоби іноземного виробництва "TrueCAM LNI 20/20" та "Арена".

Водночас, з 1 червня на дорогах державного значення відновлюється робота стаціонарних постів дорожньо-патрульної служби ДАІ. Усього планується відновити роботу 34 стаціонарних постів. Поблизу кожного з них буде обладнано майданчики для паркування автомобілів і відпочинку водіїв.

Зазначимо, що наразі на стадії розробки перебуває нова редакція Правил дорожнього руху. Планується, що проект нової дорожньої "грамоти" буде внесено на розгляд в уряд не раніше 2-го півріччя 2011 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 939 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ